Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Chytili hlavného aktéra dvojnásobnej vraždy vo Valaskej!

Matej Ivančík Zobraziť galériu (4)
Matej Ivančík

BANSKÁ BYSTRICA - Matej Ivančík (26), ktorý bol hlavným aktérom brutálnych vrážd rovesníkov vo Valaskej v okrese Brezno, je už za mrežami.

Ako jediný z troch odsúdených mladíkov sa doteraz skrýval na slobode. Polícia ho zadržala v záhradkárskej osade v Banskej Bystrici.

Bol pod vplyvom drog a vydával sa za niekoho iného. Brutálne vraždy Edity Meľošovej (18) a Miroslava Pušku (17) sa stali ešte v roku 2002. Traja mladíci ich brutálne dobili v rodinnom dome, zakopali v záhrade a posypali cementom.

Krajský súd v Banskej Bystrici ich v roku 2008 odsúdil na niekoľkoročné tresty. Matej Ivančík dostal 24 rokov, Peter Škoda 13 a Štefan Budínsky 9 rokov. Koncom minulého roka potvrdil verdikt aj Najvyšší súd.

Kým Škoda a Budínsky išli okamžite do väzenia, Ivančík pred spravodlivosťou unikal. Polícia ho chytila až teraz.

„Počas vlastnej pátracej akcie policajtmi pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici, hľadaného muža zadržali vo štvrtok okolo 12.15 hodine, nad záhradkárskou osadou Pod Bánošom v Banskej Bystrici,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Keď policajti prišli na miesto, Ivančík sa dal na útek. Po niekoľkých metroch ho však zadržali. Podľa popisu však bolo zrejmé, že sa ide o osobu, po ktorej bolo vyhlásené pátranie.

„Zadržaný muž nereagoval na výzvu aby predložil doklad totožnosti, správal sa agresívne, začal napádať policajnú hliadku a pokúsil sa o útek, bol pod vplyvom omamných látok. Keďže ani na výzvu neupustil od protiprávneho konania, boli použité donucovacie prostriedky. Vydával sa za inú osobu, preto bol predvedený na obvodné oddelenie PZ,“ doplnila hovorkyňa.

Expertíza nakoniec potvrdila, že je to skutočne hľadaný dvojnásobný vrah. Ivančíka vzápätí eskortovali do väzby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu