Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vrah z Valaskej mladé obete trýznil, polícii uniká

Matej Ivančík
Matej Ivančík

BRATISLAVA - Extrémnu surovosť, cynizmus a neúctu k ľudskému životu preukázal Matej Ivančík, ktorému dnes Najvyšší súd potvrdil 24-ročný trest. Na jar 2002 po neľudskom trýznení spolu s kumpánmi zavraždil dvoch tínedžerov (18).

Ivančík a jeho spoločník Ivan Budinský najprv trýznivým spôsobom zavraždili Editu Melošovú. Súd skúmal možné motívy jeho konania, na žiadny zásadný však neprišiel. Pravdepodobne ju zabil len preto, že oznámila niekoľkým rodičom, že ich dcéry chodia na k nemu na návštevy. Už vtedy nemal dobrú povesť.

Približne dva týždne po prvej vražde, za asistenci tretieho kumpána Petra Škodu, zavraždili aj Miroslava Pušku, zvaného Džibe. Obete zakopali v záhrade pri dome Ivančíkových starých rodičov. Rovesníkov útočníci dobili na smrť rukami a kopancami, po ležiacom Puškovi mal Ivančík aj poskákať.

Ivančík dokonca už pravdepodobne mŕtvemu Puškovi vyzul tenisky, pretože sa mu zdali lepšie ako tie jeho so slovami "on ich už nebude potrebovať".

Telá zavraždených mladých ľudí našli v októbri 2003 až po tom, čo sa jeden z mužov zveril priateľke. Donieslo sa to Puškovmu otcovi a ten zalarmoval políciu.

V marci 2008 vymeral Krajský súd v Banskej Bystrici Ivančíkovi 24 rokov za mrežami, Najvyšší súd verdikt potvrdil. Vrah je však na úteku. Jeho kumpáni si svoje dlhoročné tresty už odpykávajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu