Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Frajerkám sa pochválili, že vraždili!

Trojica obžalovaných z brutálnych vrážd (zľava): Peter Škoda, Matej Ivančík, Štefan Budinský Zobraziť galériu (5)
Trojica obžalovaných z brutálnych vrážd (zľava): Peter Škoda, Matej Ivančík, Štefan Budinský

BANSKÁ BYSTRICA - Vypovedali bývalé milenky mladíkov obžalovaných z vraždy Miroslava Pušku († 17) a Edity Melošovej († 18)! Na banskobystrický krajský súd však prišli iba dve z troch dievčat.

Lenka R., ktorá sa vtedy stýkala s Matejom Ivančíkom (23), a Ivana H., expriateľka Petra Škodu (24). Silvia N., ktorá randila so Štefanom Budinským (22), neprišla. Z výpovedí dievčat vyplynulo, že sa im obžalovaní pochválili, že vraždili.

Lenka, ktorá v čase vraždy navštevovala deviaty ročník základnej školy, povedala, že keď mladíci bili Miroslava Pušku, zvaného Džibe, bola s nimi v dome v Hronci. „Pamätám sa, že boli zavretí dole v izbe. Neskôr som sa tam bola pozrieť a videla Džibeho. Bol celý krvavý a ani ma nevnímal. Neskôr začal Štefan Budinský nosiť hore do kuchyne lavór s krvou a vylieval ho do umývadla. Prosila som Mateja Ivančíka, aby prestali. Povedal mi, že o chvíľu. Ja som potom odišla preč,“ povedala Lenka, ktorá dodala, že sa najviac bála Štefana Budinského. Mal vraj doma oltár s lebkou a po vraždách jej povedal, že satan chcel od neho ďalšiu obeť. O tom, že dobili na smrť Džibeho a Editu, jej povedal aj Ivančík s Budinským, ale neverila im.

Ivana, ktorá mala vtedy štrnásť rokov, v deň smrti Pušku v dome nebola. O jeho vražde jej povedal Škoda, keď bol opitý.

Trojica podľa obžaloby svojich rovesníkov surovo dobila na smrť v roku 2002 a ich telá zakopala pri dome v Hronci. Mladíci už boli v roku 2005 odsúdení. Najvyšší súd SR však prípad banskobystrickému krajskému súdu vrátil na nové prerokovanie a mladíkov pre procesné chyby prepustil na slobodu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu