Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Súd s vrahom mladej dvojice z Hronca opäť odložili

Obžalovaný Matej Ivančík.
Obžalovaný Matej Ivančík.

BANSKÁ BYSTRICA - Ani na tretíkrát sa v piatok nepodarilo Krajskému súdu v Banskej Bystrici otvoriť obnovený súdny proces s Matejom Ivančíkom, ktorý je spolu s komplicmi obžalovaný z vraždy dvojice mladých ľudí.

Údajný vrah na pojednávanie neprišiel a súd nedostal ani žiadosť, aby sa pojednávalo v jeho neprítomnosti. Podľa prokurátora Ladislava Šupenu ide Ivančíkovi, ktorému hrozí výnimočný trest, o naťahovanie času. Muž je stíhaný na slobode.

Súd už Ivančíka za túto vraždu poslal na 24 rokov do väzenia, Najvyšší súd však pre procesnú chybu rozsudok nad trojicou údajných vrahov zrušil. Obnovený proces sa mal začať už v máji tohto roka, Ivančík vtedy s jeho otvorením nesúhlasil, pretože si neskoro prevzal súdne predvolanie, a nemal tak vraj dostatok času pripraviť sa na proces. V polovici júna na súd vôbec neprišiel a list, v ktorom žiadal o pojednávanie v jeho neprítomnosti na tomto pojednávaní, doručili súdu až po termíne.

S prieťahmi procesu sú nespokojní aj rodičia zavraždených. "Vrahovia si robia čo chcú a vysmievajú sa z tohto štátu," povedal dnes otec Miroslava Pušku, ktorého Ivančík rovnako ako aj Editu Melošovú pred piatimi rokmi údajne zavraždil. Telá obetí našli zakopané v záhrade jedného z rodinných domov v Hronci koncom roku 2003. Obidvoch mladých ľudí ubili páchatelia na smrť a zaliali ich do betónu.

Nový termín pojednávania určil súd na september tohto roka. Ivančíkovi, ktorý je v súčasnosti v Česku, sa pokúsia doručiť predvolanie s pomocou polície. Spolu s Ivančíkom sú v prípade obžalovaní aj ďalší dvaja mladíci z Valaskej, a to Štefan Budínsky a Peter Škoda. Budínsky, ktorý nemal v čase vraždy ani 18 rokov, chce pred súdom dokázať svoju nevinu a ako jediný na súd pravidelne chodí. Škoda sa nachádza v Nemecku a požiadal súd o pojednávanie v neprítomnosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu