Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zranený súťažiaci v kritickom stave, možno ochrnie

Moderátori Gottschalk a Hunzikerová pribehli mladíkovi na pomoc
Moderátori Gottschalk a Hunzikerová pribehli mladíkovi na pomoc

DÜSSELDORF - Dvadsaťtriročný študent Samuel Koch, ktorý v sobotu večer nezvládol salto na skákacích topánkach v priamom prenose súťažnej show Wetten, dass ...? (Stavíte sa, že ...?) nemeckej televízie ZDF, možno bude ochrnutý. Podľa lekárov si komplikovane poranil chrbticu, jeho stav je kritický a po operácii ho udržiavajú v umelom spánku.

V programe, ktorý prvýkrát vo svojej takmer 30-ročnej histórii predčasne ukončili, nakoniec nevystúpili očakávané spevácke hviezdy vrátane kanadského speváka Justina Biebera alebo obnoveného boybandu Take That na čele s Robbiem Williamsom.

Výkon študenta vysokej školy hudby, divadla a médií v Hannoveri bol predmetom stávky pozvaných hostí v show, ktorú sledovalo vyše osem miliónov televíznych divákov.

Súťažiaci sa zranil pri pokuse preskočiť s pružinami na nohách, ktorým sa hovorí aj "Poweriser" alebo "power jumper", niekoľko idúcich automobilov. Pri preskoku tretieho vozidla, ktorý zhodou okolností riadil jeho otec, mladík zavadil hlavou o strechu a dopadol na zem tak nešťastne, že na zdesenie moderátorov a divákov zostal bezvládne ležať.

Potom sa Gottschalk spýtal: "Bolelo to?" Spolumoderátorka, švajčiarska modelka Michelle Hunzikerová, duchaprítomne privolala pomoc: "Rýchlo lekára!"

ZDF bezprostredne po páde vysielala videoklipy. Zraneného, ktorý bol údajne pri vedomí, z haly vyniesli záchranári a previezli do nemocnice. Gottschalk potom show úplne ukončil s vysvetlením, že nie je možné pokračovať, kým nebude isté, že chlapec je v poriadku. "Nedokážem to tu teraz ďalej moderovať," povedal kriedovo bledý moderátor.

Zranený leží na jednotke intenzívnej starostlivosti na univerzitnej klinike v Düsseldorfe. Podľa šéfa kliniky Wolfganga Raab "má komplikované zranenia na krčnej chrbtici" a porušenú miechu. Raab okrem toho hovoril o známkach ochrnutia.

Gottschalk pripustil, že bude potrebné zvážiť, či do budúcnosti televízia zostane u tak riskantných stávok. Odmietol pritom, že by produkcia tlačila na väčšiu obtiažnosť stávok v honbe za vyššou sledovanosťou. Kocha vraj naopak štáb prehovoril, aby si vzal helmu.

Otec amatérskeho akrobata Christoph Koch však denníku Badische Zeitung povedal, že "ZDF stávku pripravila tak, aby bola pre publikum čo najatraktívnejšia".

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu