Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Pohoda má za sebou jeden z vrcholov, postarala sa oň Kirschner

Jana Kirschner na Pohode 2010 Zobraziť galériu (4)
Jana Kirschner na Pohode 2010

TREENČÍN - Letný festival Pohoda na trenčianskom letisku má za sebou jeden z vrcholov, so svojimi hudobníkmi sa oň dnes postarala slovenská speváčka Jana Kirschner.

Stovkám fanúšikov, ktorí sa takmer nezmestili do pripravenej arény, ponúkla mix pomalších skladieb z nového albumu Krajina rovina a osvedčených starších hitoviek bodujúcich v hitparádach.

Ľudia ju vyprevádzali veľkým potleskom. Zdalo sa im, že niektoré skladby dokonca zneli lepšie "naživo" než v štúdiovom prevedení. Speváčka si ich získala aj svojimi tančekmi, pri ktorých nepotrebovala topánky a po pódiu pobehovala bosá.

Hodinový koncert začala Kirschner dvojicou pomalších pesničiek, pri ktorých si dav na tribúnach i na neďalekej lúke ležérne podupával do rytmu. Potom však speváčka odpálila svoj najnovší hit Keby si bol môj, ktorý prinútil niektorých ľudí pod pódiom vstať a okrem nôh rozhýbať i ruky či boky. Speváčkine pohyby napodobňovala útla dievčina s obrovskými slnečnými okuliarmi i zavalitý tridsiatnik s pivným bruškom. Kirschner v bielych minišatách a štýlovom červenom klobúčiku si strihla tiež dve skladby v angličtine a pri jednej z nich sa zahrala trošku na filozofku. "Ak máte doma dobrých mužov, príliš ich nereklamujte. Mohlo by sa vám stať, že vám ich niekto vezme. Ženy, buďte múdre," odkázala návštevníčkam Pohody.

Fanúšikovia sa asi najviac odviazali pri staršej a rýchlejšej hitovke Na čiernom koni. Pod pódiom sa podskakovalo, speváčka si počas skladby mohla dovoliť i krátke pauzy. Stačilo len nakloniť mikrofón do publika, ktoré refrén odspievalo namiesto nej. Ruky nad hlavu vyleteli divákom aj pri ďalšom veľkom hite Pokoj v duši. Ľudia sa vlnili do rytmu, niektorí potichu odspievali celú baladu. Dvojici dvadsiatnikov však ani to nestačilo a počas pesničky sa rozhodli zatancovať si valčík.

Tohtoročná Pohoda ponúkne návštevníkom takmer dve stovky predstavení, popri koncertoch aj filmové projekcie, divadlo či debaty na rôzne spoločenské témy. Okrem Kirschner medzi lákadlá patria britská kapela The xx, punkrocková legenda The Stranglers či kráľovná štýlu funky Sharon Jones. Trojdňový festival sa skončí v noci na nedeľu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu