Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Človek v ohrození pomohol vyše 770 rodinám

Júnové záplavy.
Júnové záplavy.

BRATISLAVA - Organizácie Človek v ohrození a Člověk v tísni-Slovensko už po povodniach pomohli 675 rodinám na Spiši a Šariši.

Rozdali im čistiace a upratovacie potreby v obciach Sveržov, Frička, Cígeľka, Petrová, Tvarožec, Lukov, Lenartov, Kendice, Petrovany, Richnava a Harichovce. Na Zemplíne v obciach Malčice, Markovce, Oborín a Petríkovce v spolupráci s miestnou samosprávou 96 rodinám distribuovali pečivo, hygienické a čistiace potreby a zabezpečili vodné čerpadlá. "Situácia v týchto obciach zostáva naďalej veľmi vážna. Voda opadáva veľmi pomaly. Podľa miestnych majú mnohí vo svojich domoch ešte stále 1,5 metra vody. Kritická situácia je naďalej v obci Petríkovce, kde je stále jedna ulica pod vodou a kontakt so svetom majú občania prostredníctvom člnov. Jeden z nich zabezpečilo aj naše združenie," vyhlásil Ivan Sýkora zo združenia Človek v ohrození. Informovala o tom PR manažérka združenia Ivana Kullová.

Človek v ohrození vyhlásil verejnú zbierku SOS Povodne 2010 na pomoc ľuďom postihnutým povodňami na území Slovenska, k dnešnému dňu bol stav na účte zbierky 2662520418/1100, popis transakcie SOSPOVODNE2010 takmer 28-tisíc eur. Počet DMS na číslo 877 v tvare DMS SOSPOVODNE prekročil šesť tisícok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu