Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

SHMÚ: Na západe horúčavy, na východe opäť búrky a povodne!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred povodňami prvého stupňa, ktoré by sa mohli vyskytnúť následkom búrok na východe Slovenska. Ústav predpovedá búrky s krúpami, s ktorými môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky.

Stúpnuť by mali hladiny riek, hlavne na malých tokoch. Výstraha prvého stupňa pred povodňou z búrok platí pre regióny v okolí riek Poprad, Bodrog, Torysa, Hornád a Hnilec. Vysoké teploty až do 33 stupňov Celzia sa vyskytujú na západe, juhu a juhovýchode Slovenska, Slovenský hydrometeorologický ústav vydal varovanie 1. stupňa.

Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu nie je v danej ročnej dobe a oblasti nezvyčajná, ale pravdepodobnosť nadmerného zaťaženia organizmu u niektorých osôb je vysoká.

Stred a východ Slovenska varuje Slovenský hydrometeorologický ústav výstrahou 1. stupňa pred búrkami, ktoré sa môžu miestami vyskytnúť s krúpami. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 až 30 milimetrov a nárazy vetra rýchlosť 17 až 25 metrov za sekundu.

Môže to spôsobiť škody menšieho rozsahu. Informácie pochádzajú z internetovej stránky www.shmu.sk.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu