Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Po povodniach sa na brehoch riek hromadia odpadky

ilustračné foto
ilustračné foto

ČADCA - Na Kysuciach zostalo po povodniach na brehoch riek množstvo odpadkov. Na vrbinách a ďalších krovinách sú zachytené igelitové tašky, plastové fľaše a množstvo iných odpadkov. Obyvatelia Čadce - Horelice, časti U Lemeši na znečistené riečisko Kysuce upozornili viackrát, zatiaľ podľa nich nedošlo k žiadnej náprave.

„Mesto Čadca rokovalo s Povodím Váhu, ktoré je správcom toku Kysuca, aby riečisko dalo do poriadku," uviedla hovorkyňa mesta Silvia Kajanková. Problém s nečistými brehmi a nezregulovanými potokmi či riekami majú aj v ďalších kysuckých obciach a mestách. Vyčítajú správcovi tokov, že nerobí príslušné opatrenia, ktoré by v prípade povodní zabránili zbytočným škodám.

Podľa riaditeľa Správy Povodia stredného Váhu 1 Petra Rolka na odstraňovanie nečistôt z vŕb a krovín nemajú finančné prostriedky. Zostáva to teda na obciach a mestách, jednotlivých obyvateľoch. „Po povodniach sa situácia opakuje, odpady sú vlastne odnesené z rôznych divokých skládok, ktoré vznikajú na brehoch. Pri čistení často pomáhajú aj členovia rybárskych zväzov," informoval riaditeľ. Dodal, že ich prioritou sú momentálne práce súvisiace s protipovodňovými aktivitami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu