Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Lakatošovie si už odpykáva 200 dní v českom väzení!

Erik Hilár Lakatošovie
Erik Hilár Lakatošovie

PRAHA - Slovenská polícia vydala minulý týždeň do Česka víťaza reality show Erika Hilára Lakatošovieho, ktorého v Česku odsúdili za krádež. Informovala o tom hovorkyňa kriminálnej polície Pavla Kopecká.

Kontroverzný Svidníčan je už podľa hovorcu obvodného súdu pre Prahu 1 Kryštofa Janka vo väzení v Brne, kde si odpykáva dvestodňový trest. Pražský súd naňho vydal ešte v marci 2007 európsky zatykač, slovenskí policajti ho zadržali začiatkom februára pri Prešove pri bežnej cestnej kontrole. Krádeží v Česku sa dopustil už pred siedmimi rokmi. "Najprv mu súd uložil 400 hodín verejných prác. Pretože ich nevykonal, udelil mu nepodmienečný trest," povedal Janek.

Známy transsexuál však už skôr vyhlásil, že si tento trest už odpykal a policajti ho údajne zadžali na základe starého zatykača. "Ten trest, čo je v Česku, som si už odsedel tu, v (bratislavskom) Justičnom paláci. Dostal som 200 dní a z toho som si 100 odsedel s tým, že polovičku mi odpustili," uviedol pred časom Lakatošovie. Na základe českého eurozatykača ho totiž slovenská polícia zadržala už v marci 2007 a od tej doby strávil asi tri mesiace vo väzbe.

V tom čase bratislavský krajský súd rozhodol, že Lakatošovieho je možné vydať do Česka až potom, čo sa skončí jeho stíhanie na Slovensku. V tom čase ho totiž súdili v rodnom Svidníku za bitku v bare a útok na policajta, za čo už dostal trojročný podmienečný trest a päťročný zákaz návštevy miest, kde sa požíva alkohol. Rozsudok už je právoplatný, preto bolo jeho vydanie do Česka už možné.

Lakatošovieho ale súdia aj pre ďalší prípad výtržníctva, ktorý vo februári otvoril bratislavský okresný súd. Podľa obžaloby transsexuál, ktorý v roku 2006 zvíťazil v druhej sérii VyVolených, v decembri toho istého roku napadol dve mladé ženy pred gay klubom Apollon v centre Bratislavy. Údajme mu nadávali pre jeho pôsobenie v show. Tá z neho urobila milionára, o získaný byt neskôr údajne prišiel, vraj utratil aj peňažnú výhru. Súd bude pokračovať v apríli, pokiaľ sa dovtedy Lakatošovie vráti z Česka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu