Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Slovensko vydalo do Česka Hilára Lakatošovie

Erik Hilár Lakatošovie
Erik Hilár Lakatošovie

Slovensko vydalo do Česka víťaza reality šou Erika Hilára Lakatošovie, aby si odpykal trest za krádež. Potvrdila to dnes hovorkyňa policajného prezídia Andrea Polačiková.

Lakatošovie je však presvedčený, že si trest už odsedel. Do vydávacej väzby sa kontroverzný Svidníčan dostal minulý týždeň, keď ho polícia zadržala pri cestnej kontrole.

Víťaza šou VyVolení podľa Polačikovej previezli už v utorok. České úrady si ho na základe európskeho zatýkacieho rozkazu vyžiadali ešte v marci 2007, aby si odpykal 200-dňový trest za krádež z roku 2002. Transsexuál zo Svidníka sa však bránil, že trest si už odsedel. Slovenská polícia ho totiž na základe českej žiadosti zadržala už v marci 2007, odkedy strávil asi tri mesiace vo väzbe v Bratislave. Lakatošovie tvrdil, že zvyšok trestu mu odpustili. To však musí uznať pražský obvodný súd, ktorý pred niekoľkými dňami informoval, že na zatykači trvá.

Na jar 2007 Lakatošovieho nakoniec do Česka nevydali, lebo ho súdili v rodnom Svidníku za potýčku v bare a útok na policajta. Keďže za to už vlani dostal právoplatný trojročný podmienečný trest a päťročný zákaz návštevy miest, kde sa požíva alkohol, súd uznal, že vydanie je možné.

Už v apríli však Lakatošovieho, ktorý sa narodil ako Ján Haluška, čaká ďalšie pojednávanie na Slovensku. Podľa obžaloby transsexuál, ktorý zvíťazil v júni 2006 v druhej sérii VyVolených, v decembri toho istého roku napadol dve mladé ženy pred gay klubom Apollon v centre Bratislavy. Vraj mu nadávali za jeho pôsobenie v šou. Tá z neho spravila milionára; o získaný byt však neskôr údajne prišiel, minul vraj aj peňažnú výhru.

Excentrický muž vraj už v minulosti v Česku strávil tri mesiace za mrežami, potom ho úrady vyhostili.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu