Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Lakatošovie pôjde do Čiech, rozhodol súd

Erik Hilár Lakatošovie
Erik Hilár Lakatošovie

BRATISLAVA - Slovensko vydá víťaza reality šou Erika Hilára Lakatošovie do Česka, kde si má odpykať trest za krádež. Rozhodol o tom bratislavský krajský súd, informoval jeho hovorca Pavol Adamčiak. Lakatošovie, ktorý je od včera vo vydávacej väzbe, už skôr vyhlásil, že trest si už odsedel.

Kontroverzného Svidníčana polícia zadržala v utorok neďaleko Prešova pri bežnej cestnej kontrole, keď mu vraj nesvietilo svetlo na aute. "V zákonnej lehote desať dní bude odovzdaný do ČR," poznamenal Adamčiak. Podľa neho pred rozhodnutím o vzatí do väzby bratislavský súd zistil, že pražský obvodný súd na eurozatykači trvá.

Pražská polícia potvrdila, že Lakatošovie by si mal odpykať 200-dňový trest. "Na Hilára Lakatošovie bol Obvodným súdom pre Prahu 1 vydaný Európsky zatýkací rozkaz v marci 2007 pre spáchanie trestného činu krádeže, ktorého sa dopustil v roku 2002," uviedla policajná hovorkyňa Pavla Kopecká.

Známy transsexuál zo Svidníka však tvrdil, že ho zadržali na základe starého zatykača. "Ten trest, čo je v Česku, som si už odsedel tu, v (bratislavskom) Justičnom paláci. Dostal som 200 dní a z toho som si sto dní odsedel, s tým, že polovičku mi odpustili," povedal v stredu Lakatošovie. Na základe českého eurozatykača ho totiž slovenská polícia zadržala už v marci 2007, odkedy strávil asi tri mesiace vo väzbe.

V tom čase bratislavský krajský súd rozhodol, že Lakatošovieho je možné vydať do Česka až vtedy, keď sa skončí jeho stíhanie na Slovensku. Vtedy ho totiž súdili v rodnom Svidníku za potýčku v bare a útok na policajta, za čo už vlani dostal trojročný podmienečný trest a päťročný zákaz návštevy miest, kde sa požíva alkohol. Rozsudok už je právoplatný, preto je jeho vydanie do Česka údajne možné.

Lakatošovieho však súdia aj pre ďalší prípad výtržníctva, ktorý len v stredu otvoril bratislavský okresný súd. Podľa obžaloby transsexuál, ktorý zvíťazil v júni 2006 v druhej sérii VyVolených, v decembri toho istého roku napadol dve mladé ženy pred gay klubom Apollon v centre Bratislavy. Vraj mu nadávali za jeho pôsobenie v šou. Tá z neho spravila milionára; o získaný byt však neskôr údajne prišiel, minul vraj tiež peňažnú výhru. Súd bude pokračovať v apríli, ak sa dovtedy Lakatošovie vráti z Česka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu