Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zadržali ma na starý zatykač, tvrdí Lakatošovie

Erik Hilár Lakatošovie
Erik Hilár Lakatošovie

BRATISLAVA - Víťaz reality šou Erik Hilár Lakatošovie tvrdí, že ho v utorok polícia zadržala na základe starého zatykača. Známy transsexuál zo Svidníka je presvedčený, že trest z Česka si už odpykal. Dnes ho začal bratislavský okresný súd súdiť za napadnutie dvoch žien v decembri 2006. Lakatošovie čelí viacerým žalobám.

"Ten trest, čo je v Česku, som si už odsedel tu, v Justičnom paláci. Dostal som 200 dní a z toho som si sto dní odsedel, s tým, že polovičku mi odpustili," povedal Lakatošovie. V českej databáze hľadaných osôb sa Lakatošovie nachádza, pričom pátranie po ňom bolo vyhlásené koncom októbra 2006. Preto ho však slovenská polícia zadržala v marci 2007, odkedy strávil asi tri mesiace vo väzbe. Vzali ho do nej, keďže si v Česku neodpykal trest všeobecne prospešných prác za krádež.

Lakatošovieho v utorok polícia zadržala náhodne neďaleko Prešova pri cestnej kontrole. Tvrdil, že mu nesvietilo svetlo na aute, pričom sa polícii objavila v počítači neaktuálna informácia o jeho hľadaní. "Pri lustrácii sme zistili, že je na osobu je vyhlásené európske pátranie," potvrdil hovorca prešovskej polície Daniel Džobanik. Pátranie podľa neho navrhlo Česko, viac podrobností neuviedol.

Už v apríli 2007 však bratislavský krajský súd rozhodol, že Lakatošovieho je možné vydať do Česka až vtedy, keď sa skončia jeho súdy na Slovensku. Napríklad dnes okresný súd otvoril prípad výtržníctva. Podľa obžaloby transsexuál, ktorý zvíťazil v júni 2006 v druhej sérii VyVolených, v decembri toho istého roku napadol dve mladé ženy pred gay klubom Apollon v centre Bratislavy.

Lakatošovie dnes pred súdom vinu popieral. Tvrdil, že na neho dve sestry verbálne zaútočili, k bitke však nedošlo, iba sa sácali. "Oslovili ma, že som bol trápny v reality šou, a že som robil hanbu gayom a lesbičkám," vyhlásil Lakatošovie, ktorý údajne v minulosti žil aj ako žena. Súťažiaci v šou, ktorú za neprístojný obsah trestali miliónovými pokutami, pred kamerami šokoval aj vyhláseniami, že sa v Česku živil prostitúciou a užíval drogy. Napadnuté sestry dnes tvrdili, že Lakatošovie o jednu z nich prejavil záujem a keď ho odmietla, bol agresívny a dal jej facku.

Na Slovensku však Lakatošovieho zatiaľ neprávoplatne odsúdili na trojročný podmienečný trest, za to že údajne na Silvestra v roku 2004 trom mužom rozbíjal o hlavu poháre. V ženských šatách oblečeného Erika údajne rozzúrili, keď ho začali obchytkávať. O dva mesiace neskôr zas podľa súdu zranil policajta, po ktorom hádzal kvetináče a topánky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu