Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Veľká ZMENA v televíznom spravodajstve: Noví moderátori… Blondínka čakala na túto šancu 15 rokov!

Správy RTVS čakajú veľké zmeny. Zobraziť galériu (5)
Správy RTVS čakajú veľké zmeny. (Zdroj: RTVS)

BRATISLAVA - Hlavnú spravodajskú reláciu verejnoprávnej RTVS čaká po šiestich rokoch výrazná zmena. Od roku 2016 totiž správy moderovali jednotlivci, no od soboty sa na obrazovky vracajú moderátorské dvojice. Ostrieľaných profesionálov doplnia nové tváre - jedna z nich čakala v RTVS na svoju príležitosť dlhých 15 rokov!

Ako informuje verejnoprávna televízia, hlavnú spravodajskú reláciu čakajú veľké zmeny. Už čoskoro sa budú v hlavnom vysielacom čase o 19:00 striedať pri prinášaní overených informácií nové moderátorské dvojice. K Ľubomírovi Bajaníkovi pribudne Klaudia Suchomel Guzová, dvojicu so Janette Štefánkovou utvorí Andrej Bálint a s Viliamom Stankayom bude reláciou sprevádzať Simona Simanová. 

Práve ona čakala na túto príležitosť vo verejnoprávnej televízii dlhých 15 rokov. „Veľmi sa teším, pretože mám okolo seba skvelý tím, s ktorým pracujem už 15 rokov. Som zvedavá a zároveň verím, že sa to divákom bude páčiť,“ vyjadrila sa Simanová, ktorá síce doteraz v spravodajstve pôsobila, no moderovala Správy RTVS o 12:00. V hlavnej spravodajskej relácii tak bude mať svoju premiéru. 

Veľká ZMENA v televíznom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: RTVS)

Jej kolega Viliam Stankay je naopak v Správach RTVS o 19:00 ostrieľaným moderátorom a v minulosti dokonca zažil aj moderovanie vo dvojici. Bolo to ešte v roku 2016. „Už som kedysi moderoval vo dvojici, mal som viacero moderátorských partneriek, verím, že aj túto zmenu diváci ocenia a naše Správy budú pre nich atraktívnejšie a živšie,“ dodal moderátor.

Zmeny by sa mali udiať už v sobotu 14. mája. „Som veľmi rád, že po rokoch osviežime vysielanie nášho večerného spravodajstva. Verím, že sa nové dvojice dokonale zladia a že si ich diváci obľúbia. Zároveň pevne verím, že pre divákov RTVS bude okrem dennej dávky objektívnych informácií aj táto milá novinka dôvodom pre zachovanie priazne nášmu televíznemu spravodajstvu,“ vyjadril sa generálny riaditeľ Jaroslav Rezník. 

Veľká ZMENA v televíznom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: RTVS)

Veľká ZMENA v televíznom
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: RTVS)

Viac o téme: RTVS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu