Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Po Uhríkovom vystúpení sa naši europoslanci vzbúrili: Spísali tvrdé vyhlásenie, česká kolegyňa mu vyčistila žalúdok!

Uhrík hovorí, že cenzúrovaním dezinfowebov dochádza k aplikovaniu cenzúry. Zobraziť galériu (3)
Uhrík hovorí, že cenzúrovaním dezinfowebov dochádza k aplikovaniu cenzúry. (Zdroj: Facebook/Milan Uhrík • Republika, Lucia Ď. Nicholsonová, TASR/AP Photo/Jean-Francois Badias, Jaroslav Novák, Topky/Ján Zemiar)

BRUSEL/ŠTRASBURG - Predseda extrémistickej strany Republika sa v europarlamente opäť vyznamenal, keď prirovnal aktuálne kroky EÚ proti Rusku a proti vojne na Ukrajine k románu Georga Orwella. Podľa neho vraj bojkotovaním dezinformačných webov dochádza k aplikovaniu cenzúry, čo pobúrilo viacerých členov europarlamentu a bývalému členovi extrémistickej ĽSNS to dali poriadne vyžrať.

Predseda extrémistickej strany Republika mal v parlamente prejav, ktorý pobúril a šokoval viacerých jej predstaviteľov a venoval sa v ňom tomu, ako kroky EÚ proti vojne dávajú vraj zelenú cenzúre a spôsobujú napätie. "Voláte po umlčaní každého iného názoru, ktorý s vami čo i len trošku nesúhlasí. Takto sa nebuduje mier, takto sa rozdúchavajú emócie, takto sa rozdúchava hnev, nenávisť a v konečnom dôsledku aj vojna," povedal Uhrík.

Po Uhríkovom vystúpení sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Milan Uhrík • Republika)

Česká europoslankyňa mu po jeho vystúpení poriadne naložila

Uhrík zrejme nečakal, že česká europoslankyňa po jeho pravici počas prejavu Věra Jourová, na jeho prejav odpovie pomerne drsne a dokonca v jej rodnom jazyku, aby jej vraj "dobre rozumel". "Pán Uhrík prirovnal Európsku úniu k Orwellovi. Inými slovami povedal to, že zakazujeme, respektíve obmedzujeme možnosť niektorých médií vysielať v Európe a že 'zavádzame cenzúru'," adresovala slová Uhríkovi Jourová.

 

Milan Uhrík robí obrovskú hanbu Slovensku svojím každým jedným vystúpením❗️❗️❗️ Dnes ráno na neho takto reagovala eurokomisárka pre hodnoty a trasnparentnosť Věra Jourová... Strašná hanba‼️

Posted by Lucia Ď. Nicholsonová on Tuesday, March 8, 2022

Pán Uhrík, aj toto boli herci?!

"Uvedomte si prosím vás o čom tu rozprávame. Tu teraz hovoríme o vojnovej propagande a dezinformáciách, ktoré sa spájajú s vojnou na Ukrajine. Dnes ráno som čítala správu, že v novej "ponuke" dezinformácií je to, že vojna na Ukrajine je fejk, že je vymyslená a že to, čo vidíme, sú najatí herci. Pán Uhrík, skutočne veríte tomu, že 6-ročné umierajúce dievčatko je najatá herečka?! Naozaj veríte tomu, že včera zabitý 18-mesačný chlapček v Mariupole, v čase , keď malo byť zastavené ostreľovanie, je najatý herec?! Jeho zúfalí rodičia sú najatí herci?!" pýtala sa s hnevom v pléne Uhríka Jourová.

"Všetci by sme si mali uvedomiť o čom sa tu vlastne bavíme a o akej miere sprostoty a neúcte k ľudskému životu hovoríme, pokiaľ sa hovoríme o dezinformáciách o ukrajinskej vojne," uzavrela.

Vzniklo vyhlásenie, ktoré podporil dokonca aj Radačovský, ktorý kandidoval za ĽSNS

Krátko po vystúpení Uhríka v parlamente vznikla výzva slovenských europoslancov, ktorí jeho reči odsúdili. "So znepokojením a hanbou sledujeme vyjadrenia slovenského europoslanca Milana Uhríka k ruskej agresii voči Ukrajine," píšu poslanci vo vyhlásení, ktoré podporili také mená ako Monika Beňová, podpredseda europarlamentu Michal Šimečka či dokonca bývalý kandidát do europarlamentu za ĽSNS Miroslav Radačovský.

"Ak europoslanec Milan Uhrík šíri ničím nepodložené pochybnosti o vierohodnosti týchto dôkazov zo zverstiev Putinovej vojny a hovorí o klamlivej propagande západu, robí tým nielen hanbu sebe, ale aj krajine, ktorú reprezentuje," píše sa ďalej vo vyhlásení.

Po Uhríkovom vystúpení sa
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Lucia Ďuriš Nicholsonová)

Viac o téme: ListEuroparlamentMonika BeňováVojna na UkrajineMilan UhríkLucia Ďuriš Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu