Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ryšavka z CSI: Las vegas: Fúha, toto je fakt ona?!

Marg Helgenberger Zobraziť galériu (5)
Marg Helgenberger (Zdroj: MGM)

LOS ANGELES - Napriek tomu, že je herečka, imidž meniť nezvykne. Marg Helgenberger je jasne spoznateľná takmer vo všetkých svojich seriáloch a filmoch. Každé pravidlo však zvyčajne potvrdzuje aspoň jedna výnimka.

Marg Helgenberger sa narodila 16. novembra 1958. Spočiatku uvažovala o kariére zdravotnej sestry po vzore svojej mamy. Keď však na univerzite pričuchla k hraniu, bolo rozhodnuté. 

Galéria: Marg Helgenberger

Ešte počas štúdia si privyrábala ako nočná rosnička v televízii, neskôr ju vďaka univerzitnej hre obsadili do seriálu Ryan's Hope. Mihla sa napríklad aj v seriáli Matlock. Za seriál China Beach získala cenu Emmy. 

Od konca 80. rokov bola obsadzovaná aj do filmov. Zahrala si napríklad v snímkach Bad Boys, My Fellow Americans, Erin Brockovich, Mr. Brooks a ďalších. 

Marg Helgenberger a Steven
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Warner Bros.)

Slovenským divákom je najznámejšia zrejme zo seriálu CSI: Las vegas, kde stvárnila vyšetrovateľku Catherine Willows. Všetci ju majú zafixovanú ako tmavšiu blondínku s nádychom do ryšava. 

V začiatkoch kriminálneho seriálu si však odskočila do filmovej roly, kde zmenila imidž a stala sa z nej brunetka. Vo filme Dokonalá vražda, dokonalé mesto tak nie je spoznateľná úplne na prvý pohľad. 

Ryšavka z CSI: Las
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: CBS)

Ryšavka z CSI: Las
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: CBS)

Po CSI: Las Vegas zakotvila Marg v seriáli All Rise. „Natočiť 17 častí televízneho seriálu počas pandémie si vyžaduje herkulovskú snahu od každej jednej osoby podieľajúcej sa na výrobe. Som hrdá na našu All Rise rodinu,” uviedla herečka v apríli na sieti Instagram. 

V súkromí je Marg rozvedená mama dospelého syna, ktorý sa minulý rok oženil. Venuje sa charite spojenej s rakovinou prsníka, s ktorou bojovala jej mama. Tá zomrela 10. novembra vo veku 86 rokov. 

Ryšavka z CSI: Las
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Instagram MH)

 

Viac o téme: Marg Helgenberger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu