Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

AKTUÁLNE Mikulec predstavil nového dočasného policajného prezidenta

Roman Mikulec a Štefan Hamran Zobraziť galériu (13)
Roman Mikulec a Štefan Hamran (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Dočasným policajným prezidentom bude Štefan Hamran. Na tlačovej konferencii o tom informoval minister vnútra Roman Mikulec.

Minister vnútra Roman Mikulec predstavil nového dočasného policajného prezidenta (Zdroj: Topky.sk/Maarty)

Štefan Hamran ostane ako dočasne poverený policajný prezident aj šéfom špeciálnej elitnej jednotky. Minister vnútra Roman Mikulec povedal, že pri výbere sa rozhodoval medzi piatimi menami. "Niektorí z nich, keď dostali priamu ponuku, ju odmietli," dodal s tým, že nakoniec výber padol na Hamrana. "Nebolo to ľahké rozhodovanie, a preto to trvalo niekoľko dní," dodal Mikulec.

MIMORIADNA SPRÁVA Policajný prezident Peter Kovařík končí vo funkcii

"Pre mňa je dôležité, aby bola jeho nástupom zachovaná kontinuita," uviedol minister. Poukázal na pripravovanú reformu polície, tiež úlohy v súvislosti s materiálno-technickým zabezpečením Policajného zboru. Hamran poďakoval ministrovi za prejavenú dôveru.

"Budem sa snažiť do bodky naplniť všetky jeho očakávania vo vzťahu k tejto funkcii," zdôraznil. Hamran sa už o funkciu prezidenta uchádzal. V januári však neuspel vo výberovom konaní, v ktorom proti nemu kandidoval práve čerstvo odstúpený Peter Kovařík. Štefan Hamran bude dočasným policajným prezidentom od 16. septembra, keďže Peter Kovařík končí k 15. septembru. To, či mal Kovařík prerušiť zásah policajnej inšpekcie, Hamran komentovať odmietol. 

dočasný policajný prezident Štefan
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Roman Mikulec a Štefan
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Štefan Hamran šéfoval útvaru osobitného určenia policajného prezídia známym ako Lynx komando, ktoré zadržalo aj dnes už obžalovaných a niektorých odsúdených z vraždy novinára Jána Kuciaka. Hamran predsedal medzinárodnej organizácie ATLAS združujúcej protiteroristické zásahové jednotky. Aj po dočasnom poverení plánuje zastávať tieto funkcie.

Viac o téme: Minister vnútraPolicajný prezidentRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu