Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hlina označil lotériu za trápnu frašku: Dokedy sa na toto budeme pozerať? Pýta sa premiéra exšéf KDH

Hlina opäť kritizoval Matoviča za nápad lotérie ako taký. Zobraziť galériu (3)
Hlina opäť kritizoval Matoviča za nápad lotérie ako taký. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, RTVS/Byť zdravý je výhra)

BRATISLAVA - Tak toto mu nedaroval. Po včerajšom pilotnom diele relácie Byť zdravý je výhra, ktorá sa týka vyplácania očkovacích prémií zaočkovaným ľuďom, je tu jeden z mnohých kritických ohlasov z radu politikov. Samotnému iniciátorovi lotérie ministrovi financií Igorovi Matovičovi (OĽaNO) to po prvotnom fiasku nedaroval expredseda KDH Alojz Hlina.

Hlina prirovnal aktuálnu situáciu s očkovacou lotériou k dávny časom. "Bohatý kupec sa s obdivom pozerá na krásne Tintorettove fresky v kostole a hovorí: zvláštne títo kresťania, chudobní sú ako kostolné myši, žijú v biede, v chudobe, deti bez vzdelania, ale kostol si od Tintoretta vymaľovať dajú," začal Hlina.

Ani poslednú výhru sa nepodarilo udeliť

V kontexte včerajšieho diania na televíznej obrazovke treba dodať, že poslednú, 400-tisícovú výhru v programe sa tiež nepodarilo udeliť. Dá sa polemizovať o dôvodoch, aj keď minister financií to v statuse vidí jasne - pomalý internet. V komentároch mu však ľudia doslova "oplieskávali o hlavu" aj fakt, že vysielanie aj cez najrýchlejší internet má v prípade internetového vysielania, či iného digitálneho vysielania niekedy oneskorenie aj vyše minúty, s čím očividne nepočítali ani dramaturgovia relácie...

Hlina označil lotériu za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovic)

Lotéria ako absurdita a cynizmus, tvrdí exšéf KDH

"Nič nedokumentuje cynizmus a absurditu Matovičovej lotérie viac ako vyjadrenie tej milej pani Vierky, ktorá robí riaditeľku domova sociálnych služieb, keď losovala výherkyňu 400 000 tisícovej výhry. Povedala ... tá suma by nám vystačila na dva roky prevádzky..." pokračuje Hlina v statuse.

Súčty nevyhratých peňazí totiž neputujú na dobročinné účely, ale do ďalšieho kola žrebovania, čím sa najbližšia výhra nafúkla už na neuveriteľných 500-tisíc eur.

Výzva Hegerovi

"Včerajšia trápna fraška však plány na veľký comeback výrazne preformátovala. Myslím však, že po včerajšku by mal niekto zaúradovať. Veď toto predsa nemôžeme robiť," sťažuje sa Hlina. Na záver adresoval ešte výzvu samotnému premiérovi. "Pýtam sa:  Toto premiér Heger podporuje, toleruje? Vrcholne nedôstojné, nechutné, ponižujúce. Som zvedavý, kto z vládnej kolalície vyzve premiéra, aby prestalo toto trápne a nechutné divadlo," dúfa Hlina.

Hlina označil lotériu za
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Alojz Hlina)

Archívne video

Minister financií Matovič o prvých výsledkoch očkovacej lotérie, zaregistrovalo sa 160-tisíc ľudí (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: KritikaIgor MatovičRTVSAlojz HlinaOčkovacia lotériaByť zdravý je výhra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu