Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vedci odhalili, koľkokrát mesačne by mali muži ejakulovať: Znižuje to riziko vzniku rakoviny

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

CAMBRIDGE - Hovorí sa, že všetkého veľa škodí a týka sa to dokonca aj sexuálneho vyvrcholenia. Vedci z Harvardovej univerzity však prišli na pozoruhodné zistenie. Podľa ich štúdie sa totiž u mužov, ktorí ejakulujú viac ako dvadsaťkrát mesačne, znižuje riziko rakoviny prostaty až o tretinu.

Štúdie expertov z Harvardovej univerzity, ktorá bola publikovaná v časopise European Urology v roku 2016, sa zúčastnilo 31 925 mužov, ktorí v rokoch 1992 až 2010 vyplnili tri dotazníky týkajúce sa frekvencie ejakulácie. Výsledky naznačili štatisticky významné zníženie výskytu rakoviny prostaty u mužov, ktorí často ejakulovali. 

Muž sa takmer umasturboval k smrti: V tom najlepšom dostal mŕtvicu

Zistilo sa, že muži, ktorí ejakulujú v priebehu mesiaca častejšie, majú menšie riziko výskytu rakoviny prostaty než tí, ktorí vyvrcholenie nezažívajú tak často. Ideálne by podľa výskumu mali muži ejakulovať najmenej 21-krát mesačne. "Tieto zistenia poskytujú ďalšie dôkazy o prospešnej úlohe častejšej ejakulácie počas celého dospelého života, najmä pri nízkorizikových ochoreniach," informovali vedci. 

Vedci odhalili, koľkokrát mesačne
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Nejde o prvý výskum, ktorý spojil masturbáciu a znížené riziko rakoviny. V roku 2003 austrálski vedci viedli rozhovor s viac ako tisíc mužmi trpiacimi rakovinou prostaty a 1250 mužmi bez sexuálnych návykov. Zistili, že u tých, ktorí vo veku 20 až 50 rokov najviac ejakulovali, bola najmenej pravdepodobná rakovina. "Je to hypotéza o stagnácii prostaty. Čím viac vyplachujete kanály, tým menej sa tam toho bude poflakovať a poškodzovať bunky, ktoré ich lemujú," povedal Graham Giles z Victoriinej rady pre rakovinu v Melbourne, ktorý viedol výskumný tím.

Viac o téme: SexRakovinaMasturbáciaEjakulácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu