Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

FOTO Žena (†34) sa cítila zle, no lekár ju odmietol vyšetriť osobne kvôli COVIDU: Krutý koniec!

Sharan Kullarová s manželom
Sharan Kullarová s manželom (Zdroj: FB/Sharan Kullar)

WOLVERHAMPTON - Členovia rodiny Sharan Kullarovej zverejnili podrobnosti týkajúce sa jej úmrtia a zverejnením jej príbehu poukazujú na situáciu v zdravotníctve, keď sú kvôli pandémii zanedbané preventívne vyšetrenia a prehliadky. Na pamiatku zosnulej a podporu onkologických pacientov zorganizovali symbolický pochod a zbierku.

FOTO Ženu (40) nafukovalo, lekár si myslel, že má intoleranciu na lepok: Strašný nález v tele

Iba tridsaťštyriročná Sharan Kullarová podľahla začiatkom roka rakovine čriev a jej rodina je presvedčená, že by mohlo byť všetko inak, keby ju pred rokom prijal jej lekár na osobnú konzultáciu. „Kvôli pandémii nemohla osobne navštíviť ambulanciu,“ hovoria podľa porátlu The Sun príbuzní. Lekár s ňou údajne riešil problém iba telefonicky a potom, ako sa sťažovala na žalúdočné problémy a chudnutie, predpísal jej lieky na syndróm dráždivého čreva a upokojenie.

Sharan však mala pochybnosti a bála sa, že má rakovinu, znova kontaktovala lekára, ale ten ju upokojil, že bude v poriadku. Nakoniec však išla na pohotovosť, odkiaľ ju poslali na odborné vyšetrenie a 21. decembra 2020 jej diagnostikovali štvrté štádium rakoviny. Onkologické ochorenie sa z čriev rozšírilo aj na pečeň a pľúca. Zasiahnuté orgány už mali narušenú svoju prirodzenú funkciu, mladá žena opuchla a krvácala.

„Bolo to pred Vianocami a zúfalo sa chcela z nemocnice vrátiť domov k deťom,“ spomína si rodina. Ešte v ten deň pacientku prepustili, aby mohla stráviť sviatky s najbližšími. Sharan zomrela len štyri týždne po tom, čo jej diagnostikovali rakovinu. Na pamiatku zosnulej, ktorá zomrela vo veku 34 rokov, zorganizovali jej blízki 34 výziev a zbierku na podporu charitatívnej organizácie Bowel Cancer UK. Iniciatívu ukončili 35 kilometrovou prechádzkou v utorok 12. októbra v deň jej narodenín.

Viac o téme: SmrťLekárRakovinaKoronavírusCovid-19Sharan Kullarová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu