Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Diabolský plán kvôli poistke: VIDEO Otec utopil svojich autistických synov (†8,†13) v aute

Synovia sa utopili Zobraziť galériu (3)
Synovia sa utopili (Zdroj: ABC 7)

SACRAMENTO - Muž naviedol svoje auto do vody, on a jeho manželka sa zachránili, ale jeho dvaja synovia sa utopili. Spočiatku to vyzeralo ako nehoda. Potom sa však ukázalo, že otec plánoval vraždu svojej rodiny roky vopred.

Ohavný výjav v Kyjeve: VIDEO Brutálna vražda policajtky (†37), na ulici ležala dobodaná 40 ranami

Ali Elmezayen
Zobraziť galériu (3)
Ali Elmezayen  (Zdroj: ABC 7)

V Kalifornii bol odsúdený muž na 212 rokov väzenia za utopenie svojich dvoch autistických synov za účelom získania ich životnej poistky. Federálny sudca v Los Angeles vymeral 45-ročnému Alimu Elmezayenovi maximálny trest. Odsúdený je „chamtivý a brutálny vrah“. Podľa sudcu otec rodiny vymyslel „diabolský plán“, ako získať peniaze.

Diabolský plán kvôli poistke:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ABC 7)

Podľa obžaloby Elmezayen v apríli 2015 zámerne zaviedol svoje auto do vody v prístave Los Angeles. Sám sa mohol dostať do bezpečia cez otvorené okno svojho auta. Jeho pripútaní ťažko zdravotne postihnutí synovia vo veku osem a 13 rokov sa utopili. Elmezayenova bývalá manželka, ktorá bola tiež v aute, sa dokázala vymaniť. Neplavkyňa prežila iba preto, že jej rybár hodil bóju. Tretí syn z rodiny nebol v aute.

Podľa obžaloby muž v období od júla 2012 do marca 2013 kúpil životné poistenie pre seba a svoju rodinu od ôsmich poisťovacích spoločností. Celková hodnota bola tri milióny dolárov. Podľa prokuratúry potom čakal, kým pre všetky poisťovne neuplynie dvojročné minimálne obdobie. Po smrti svojich detí zhrabol viac ako 260-tisíc dolárov. Peniaze použil na nákup nehnuteľností v Egypte, krajine pôvodu, a na kúpu člna. Elmezayen bol v novembri 2018 definitívne zatknutý a odsúdený za podvod a pranie špinavých peňazí. Odvtedy je vo väzbe.

Viac o téme: PoisteniePodvodDetiVraždaAutizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu