Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

FOTO Mimoriadny vpád zimy v Nemecku: Extrémne tam nasnežilo, niekde platí najvyšší stupeň varovania

Nemecko zasiahlo silné sneženie Zobraziť galériu (5)
Nemecko zasiahlo silné sneženie (Zdroj: SITA/DPA/Marcel Kusch)

BERLÍN - Časť Nemecka v noci na dnes zasiahlo silné sneženie, kvôli ktorému štátny železničný dopravca Deutsche Bahn preventívne zrušil niektoré regionálne spoje. Najskôr prudké zrážky udreli podľa očakávania na južnú časť Dolného Saska okolo mesta Göttingen, ale podľa polície po polnoci snežilo aj v Hannoveri a Osnabrücku, informovala agentúra DPA.

V regionálnej doprave, ktorú v Dolnom Sasku zaisťuje Deutsche Bahn, v noci na dnes nevyšli niektoré vlaky. "Ide o preventívne opatrenia, viac obmedzení na tratiach momentálne nie je," povedal podľa DPA v noci na dnes hovorca dráh. Zasiahnuté sú spoje z a do miest Hameln, Hildesheim, Nienburg, Celle a okolo dolnosaskej metropoly Hannover. Podľa DPA sa v regionálnej doprave Deutsche Bahn v oblasti Hannoveri od polnoci množia rušenia spojov.

FOTO Mimoriadny vpád zimy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/DPA/Hauke-Christian Dittrich)

Deutsche Bahn už v sobotu na severe Nemecka zrušila niektoré diaľkové spoje, medzi inými aj vlaky Intercity z Brém do stanice Norddeich Mole pri Severnom mori. Hovorca nemeckých dráh už v sobotu oznámila, že napríklad v Hamburgu, Hannoveri, Münsteri, Kasseli a v Lipsku pripravili možnosti pre prenocovanie zákazníkov, ktorí sa nebudú môcť dostať do cieľa svojej cesty vlakom. Kvôli možným ťažkostiam spôsobeným počasím je tiež na staniciach posilnený personál.

FOTO Mimoriadny vpád zimy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/DPA/Matthias Bein)

Nemecká meteorologická služba DWD hovorí o "mimoriadnom vpáde zimy" a varovala pre dnešnú noc a pondelok pred snehom a silnými až extrémnymi závejmi v centrálnej časti Nemecka. Pre južnú časť Dolného Saska platí najvyšší stupeň varovania. Na rozsiahlom území má počas 24 hodín napadnúť 15 až 25 centimetrov čerstvého snehu, miestami dokonca až 40 centimetrov.

FOTO Mimoriadny vpád zimy
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/DPA/Matthias Bein)

Dopravná centrála v Hannoveri vydala už v sobotu o 22:00 varovanie pre celé Dolné Sasko. Hrozí nebezpečenstvo poľadovice, ujazdeného snehu, sneženia a snehových závejov. Platí to aj pre diaľnice a vodiči majú byť obzvlášť opatrní. Zatiaľ čo ľudia na severe Nemecka čelia mrazivému počasiu, na juhu krajiny sa podľa meteorológov môžu tešiť na jarné teploty. Teplotné rozdiely medzi severom a juhom Nemecka by sa tak mohli pohybovať okolo 20 stupňov Celzia.

Viac o téme: DopravaSnehPočasieNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu