Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Najvyšší súd v Rusku rozpustil stranu, ktorej predsedom bol Putinov príbuzný

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA - Ruský najvyšší súd zrušil politickú stranu Ľud proti korupcii, ktorú viedol Roman Putin, druhostupňový synovec ruského prezidenta Vladimira Putina. V pondelok o tom informoval spravodajský portál Meduza.io.

Strana bola zrušená na základe žiadosti ministerstva spravodlivosti. Rezort nekomentoval oficiálne dôvody žiadosti o likvidáciu strany, podanej ešte koncom septembra. Ústredná volebná komisia však pred časom zaradila stranu Ľud proti korupcii medzi štyri politické subjekty, ktoré môžu byť zrušené z dôvodu, že sa sedem rokov po sebe nezúčastnili na žiadnych voľbách. Roman Putin vstúpil do tejto strany 21. júna a za jej predsedu bol na päťročné funkčné obdobie zvolený v tajnom hlasovaní už 5. júla.

Roman Putin je synom Igora Putina, bratranca ruského prezidenta Vladimira Putina. Podobne ako ruský prezident pôsobil v štruktúrach ruskej tajnej služby FSB, v roku 2012 bol vymenovaný za poradcu guvernéra Novosibirskej oblasti, ale o rok neskôr ho z tejto funkcie odvolali. Neskôr sa venoval podnikaniu, a to aj v zahraničí. Od roku 2013 je na čele správcovského fondu ruskej federácie taekwondo.

Viac o téme: StranaSúd RuskoVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu