Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Taliansku prenasledovali bankových lupičov: Unikli cez kanalizačný systém

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MILÁNO - Polícia v severotalianskom meste Miláno prenasledovala v utorok skupinu kriminálnikov, ktorí vykradli banku a následne unikli cez kanalizačný systém. Píše o tom agentúra DPA.

Cieľom ozbrojených zlodejov bola pobočka francúzskej obchodnej banky Crédit Agricole na námestí Piazza Ascoli, západne od centra mesta. Ich plán bol banku vykradnúť okolo 08.30 h, teda v čase, keď sa otvára. "Do banky sa dostali cez kanalizačný systém, prikázali nám otvoriť trezor a ukradli obsah bezpečnostných schránok. Nevieme, koľko bezpečnostných schránok vykradli," uviedol riaditeľ pobočky. Zlodeji údajne banku opustili rovnakým spôsobom, ako sa do nej dostali - cez kanály.

Podľa riaditeľových slov sa pri incidente nikto nezranil. V banke sa v čase lúpeže nachádzal len on a ďalší dvaja zamestnanci, pričom jednému z nich sa podarilo z budovy utiecť, keď začul, ako riaditeľ kričí, že sa v banke nachádzajú lupiči. Podľa vyjadrení polície sa na lúpeži údajne zúčastnilo najmenej šesť osôb a do banky vnikli cez dieru vo vedľajšej budove. Na mieste činu zasahovala polícia, ktorá nariadila uzavrieť okolie banky v nádeji, že bude so zlodejmi vyjednávať. Lupičom sa však podarilo uniknúť.

Viac o téme: BankaLúpežTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu