Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

V Brazílii ozbrojenci vnikli do trezoru: Ľudia zbierali peniaze na uliciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

SAO PAULO - Skupina ozbrojencov v noci na utorok vnikla do trezoru banky v brazílskom meste Criciúma a odniesla si bližšie nešpecifikovanú sumu peňazí. Videozáznamy zverejnené na sociálnych sieťach zachytávali ľudí, ako zbierajú bankovky rozsypané po ulici. Informovala o tom na svojej webovej stránke stanica BBC.

Útok, ktorého terčom bol trezor Banco do Brasil v centre Criciúmy začal okolo polnoci miestneho času (4.00 h SEČ) a trval viac ako hodinu. Jeden policajt a jeden pracovník bezpečnostnej služby pri ňom utrpeli zranenia. Ozbrojenci použili najmenej šesť osôb ako "ľudské štíty". Prinútili ich sedieť na prechodoch pre chodcov, aby zablokovali cestu. Založili zrejme aj požiar v cestnom tuneli, čo znemožnilo poslať do mesta posily.

Útočníci, pravdepodobne profesionálni zlodeji, z mesta napokon ušli v kolóne áut. Suma peňazí, ktorú si z banky odniesli, nie je známa. Časť bankoviek však zostala rozsypaná na ulici, kde ich zbierali ľudia. Polícia podľa svojich vyjadrení zadržala štyri osoby, ktoré z ulíc vyzbierali v prepočte viac ako 125.000 eur. Criciúma má približne 200.000 obyvateľov a leží v brazílskom štáte Santa Catarina na juhu krajiny.

Viac o téme: PeniazeOzbrojenciTrezorBrazília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu