Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Šokujúce informácie o prepade na Štrbskom Plese: Lúpež má mať na svedomí syn (29) známeho hudobníka!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Facebook/P.A.)

ŠTRBSKÉ PLESO - Uplynulú nedeľu došlo na Štrbskom Plese k lúpežnému prepadnutiu v jednej z obľúbených reštaurácii. Páchateľ mal so sebou aj zbraň, dokonca ju použil, no našťastie nikoho nezranil. Guľky vystrelil do stropu kuchyne. V kolibe plnej ľudí však zavládol strach. Popradský vyšetrovateľ už z činu obvinil 29-ročného muža z okresu Vranov nad Topľou. Jeho identita mnohých šokovala.

Prečítajte si aj: Ozbrojená lúpež na Štrbskom Plese: Nové informácie o páchateľovi (29)! Padlo obvinenie

Lúpež má mať podľa našich informácií na svedomí syn bývalého kapelníka z populárnej východniarskej skupiny Drišľak. Z podniku si odniesol 1016,50 eura a knihy objednávok, jednému zo zamestnancov vzal retiazku a druhému hodinky. Z budovy potom unikol služobným vchodom smerom k jazeru. Svoj úlovok si však neužíval dlho. Dolapila ho polícia.

Šokujúce informácie o prepade
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/P.A.)

Cenné dôkazy

Muž mal mať zbraň v legálnej držbe. Cenným dôkazom sa mala stať práve nábojnica, ktorú našli v kolibe. Lupiča mali identifikovať aj vďaka kamerovým záznamom, z ktorých bolo zrejmé, čo mal v čase prepadu oblečené a na akom aute prišiel a odišiel.

"Vyšetrovateľ v Poprade vzniesol obvinenie 29-ročnému mužovi z okresu Vranov nad Topľou pre zločin lúpeže, keď páchateľ pod hrozbou použitia strelnej zbrane a následných dvoch výstrelov do stropu kuchyne vzal z odkladacieho priestoru služobného vozidla mobilný telefón," informovala polícia s tým, že vyšetrovateľom odboru kriminálnej polície bude spracovaný podnet na vzatie obvineného do väzby. 

PERFEKTNÁ ROBOTA POLICAJTOV: OBJASNILI LÚPEŽ A STREĽBU V KOLIBE Pred pár dňami sme Vás informovali o lúpeži, ku...

Uverejnil používateľ Polícia Slovenskej republiky Streda 26. augusta 2020

Jozef Bendžala, riaditeľ hotela Patria, pod ktorý spadá aj koliba, v ktorej úradoval zlodej, sa vyjadril, že na podobný prípad si vo Vysokých Tatrách vôbec nespomína. "Dôležité je, že nikomu sa nič nestalo a že polícia prípad rýchlo objasnila, za čo im ďakujeme," povedal. 

Podľa jeho slov to bola mimoriadne stresová situácia pre personál aj pre návštevníkov. On sám na mieste nebol, no v okamihu, ako sa dozvedel o lúpeži, sa vrátil. Na mieste mal v minulosti hrávať otec obvineného. 

Poľština ako krycí manéver

Kuriózne je, že Slovák mal počas lúpeže komunikovať v poľštine. Údajne chcel takto oklamať svedkov jeho činu. Podľa našich informácií mal v minulosti pracovať v Anglicku, práve v spoločnosti Poliakov, no pre koronavírus sa vrátil do domoviny.

Trápili ho finančné problémy, čo ho malo dohnať práve na turistami preplnené miesto, kde si robil zálusk na mastnú sumu. 

Záber z Tatier: Na snímke, ktorá vznikla koncom mája na Štrbskom Plese, pózuje obvinený muž.
Zobraziť galériu (3)
Záber z Tatier: Na snímke, ktorá vznikla koncom mája na Štrbskom Plese, pózuje obvinený muž.  (Zdroj: Facebook/P.A.)

Podľa všetkého sa však nezamyslel nad tým, že v súčasnosti väčšina ľudí neplatí v hotovosti. "Za tisíc eur sa mu rozhodne neoplatilo to, čo ho teraz čaká," okomentoval Bendžala. Ak sa obvinenému mužovi preukáže vina, hrozí mu trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov. 

Syn bývalého kapelníka má pochádzať z rozvrátenej rodiny, podľa nášho zdroja mal mať aj problémy s gamblerstvom. Pokúšali sme sa skontaktovať aj s otcom obvineného, no na naše telefonáty zatiaľ nereagoval.

Viac o téme: LupičPrepadnutieIdentitaŠtrbské Pleso
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu