Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hlavné pojednávanie v prípade Kuciakovej vraždy prerušili do štvrtka

Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka je pozastavené.
Pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka je pozastavené. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Hlavné pojednávanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej prerušili do štvrtka (30. 4.). Pojednávať začne Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku opäť o 9.00 h. Čítať sa budú listinné dôkazy.

Na stredajšom pojednávaní čítali najmä znalecké posudky. Napríklad posudok o tom, ako boli získané kamerové záznamy z Veľkej Mače, kde žil Kuciak s Kušnírovou. Samotné záznamy sa neprehrávali. Čítali aj posudok k zámku na dverách v Kuciakovom dome. Z neho vyplynulo, že zámok nebol poškodený, čo sedí s výpoveďou neprávoplatne odsúdeného Miroslava Marčeka.

Prokurátor čítal aj posudky k vražde podnikateľa Petra Molnára, ktorého mali podľa prokuratúry zavraždiť Tomáš Szabó a Miroslav Marček koncom roka 2016. Na ŠTS sa čítal tiež znalecký posudok analýzy DNA na bankovkách, ktoré našla NAKA u obžalovanej Aleny Zsuzsová. Na bankovkách sa nachádzala aj DNA Zoltána Andruskóa. Znalec vtedy nevylúčil, že by DNA mohla patriť aj Marianovi Kočnerovi

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Tomáš Szabó, Miroslav Marček, Alena Zsuzsová a Marian Kočner Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Viac o téme: VraždaNovinárPojednávanieJán Kuciak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu