Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Megaproces v prípade vraždy Kuciaka: Vypovedať bude Kočnerov brat, prečítajú aj správy z THREEMY

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Peter Korček)

BRATISLAVA – V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka je na pondelok (18. 5.) predvolaný pred senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) brat obžalovaného Mariana K. Ivan Kočner. Vyšetrovateľovi povedal, že mu jeho brat rozprával o tom, ako by dal zavraždiť novinára. V utorok (19. 5. ) by sa mala čítať komunikácia cez aplikáciu Threema.

Na osobnom výsluchu Ivana Kočnera trval samotný obžalovaný a jeho obhajca Marek Para. Ivanovi Kočnerovi mal o hypotéze zavraždenia novinára rozprávať na svojej oslave narodenín samotný obžalovaný. 

Ďalší deň sa budú čítať správy z Threemy

Na utorok predsedníčka senátu ŠTS Ružena Sabová avizovala čítanie správ v aplikácii Threema. Podľa splnomocnencov poškodených dokazujú, že si vraždu novinára objednal Marian Kočner prostredníctvom Aleny Zsuzsovej. V aplikácii si mali obžalovaní písať jazykom, ktorý splnomocnenec poškodených Kuciakovcov Daniel Lipšic nazval šifrou. Debatovať o vražde novinára sa malo aj prostredníctvom odkazov na sneh alebo cez vypadávanie zubov. Správy o stave chrupu Zsuzsovej z jej zdravotnej poisťovne sú súčasťou spisu, rovnako ako správy o počasí vo Veľkej Mači v čase vraždy.

Marian Kočner na Špecializovanom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR)

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Miroslav Marček, Tomáš Szabó, Alena Zsuzsová a Marian Kočner. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

Viac o téme: VraždaSúd Špecializovaný trestný súdJán KuciakIvan KočnerThreemaMarian Kočner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu