Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KORONAVÍRUS Francúzsko hlási cez 13-tisíc obetí: Za deň ich pribudlo takmer tisíc

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/David Vincent)

PARÍŽ - Vo Francúzsku počet obetí koronavírusu prekročil 13.000, za posledný deň zomrelo 987 nakazených, z toho 554 v nemocniciach a 433 v sociálnych zariadeniach. Informovalo o tom dnes ministerstvo zdravotníctva. Infikovaných je cez 90.000, nových prípadov nákazy však pribudlo menej ako vo štvrtok.

Predstaviteľ ministerstva Jérôme Salomon na pravidelnej tlačovej konferencii povedal, že napriek tragickej každodennej bilancii úmrtí možno za dobrú správu považovať klesajúci počet pacientov na jednotkách intenzívnej starostlivosti. Už vo štvrtok sa ich počet znížil o necelú stovku na 7066, dnes sa na týchto oddeleniach uvoľnilo ďalších 62 lôžok.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Medzi mŕtvymi nahlásenými za posledných 24 hodín bolo i dieťa mladšie ako desať rokov, uviedol Salomon. Podľa neho však trpelo aj inými zdravotnými problémami.

Francúzske úrady dnes okrem iného informovali o tom, že 50 nakazených pochádza z posádky lietadlovej lode Charles de Gaulle. Tá sa tento týždeň rozhodla predčasne vrátiť do prístavu kvôli podozreniu, že sa na palube objavil koronavírus. Celkovo bolo zatiaľ vykonaných 66 testov, traja chorí námorníci boli letecky dopravení do nemocnice v Toulone.

Viac o téme: ObetePandémiaŠtatistikyFrancúzskoParížKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu