Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Z lode, na ktorej zaznamenali COVID-19, evakuovali viac ako 110 ľudí

Z lode v uruguajskom prístave evakuovali viac ako stovku ľudí Zobraziť galériu (3)
Z lode v uruguajskom prístave evakuovali viac ako stovku ľudí (Zdroj: SITA/AP Photo/Matilde Campodonico)

MONTEVIDEO - Uruguaj v piatok evakuoval 112 Austrálčanov a Novozélandčanov z výletnej lode pri pobreží Uruguaja, na ktorej u 128 osôb potvrdili nákazu koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom v sobotu agentúra AP.

Evakuácia sa týka 96 Austrálčanov a 16 občanov Nového Zélandu, spresňuje agentúra Reuters. Tieto osoby budú v sobotu letecky prevezené do Austrálie za dodržania prísnych hygienických opatrení. Pasažieri, ktorí sú občanmi iných krajín, zostanú na lodi. Sú medzi nimi občania USA, Británie, Jamajky a viacerých európskych krajín, uviedlo uruguajské ministerstvo zahraničných vecí.

Z lode v uruguajskom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Matilde Campodonico)

Loď menom Greg Mortimer, ktorú prevádzkuje austrálska spoločnosť Aurora Expeditions, kotví pri pobreží Uruguaja od 27. marca. Osem turistov z jej paluby previezli do zdravotníckych zariadení v uruguajskej metropole Montevideo. Piatich z nich už prepustili a traja sú medzi osobami, ktoré majú byť repatriované.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku.


Uruguaj pôvodne odmietol pasažierom povoliť opustiť loď po tom, ako úrady informovali, že 128 z celkového počtu 217 ľudí na palube malo pozitívne testy na koronavírus. Krajina však neskôr na palubu vyslala zdravotníkov, aby sa postarali o zdravie osôb a monitorovali situáciu. Uruguaj zaznamenal na svojom území 494 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom a sedem úmrtí.

Z lode v uruguajskom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Matilde Campodonico)

Viac o téme: LoďEvakuáciaUruguajKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu