Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Legendárna česká herečka: Mala dcéru so sukničkárskym kolegom... Spáchala samovraždu!

Stella Zázvorková Zobraziť galériu (3)
Stella Zázvorková (Zdroj: CT)

PRAHA - Vydatá bola len raz, ale v prípade Stelly Zázvorkovej naozaj nešlo o šťastné manželstvo. Nemenej známy kolega Miloš Kopecký bol totiž neskutočný sukničkár. Dvojica sa rozviedla krátko po narodení dcéry Jany, ktorá ale nedostatočný záujem vyťažených rodičov nezvládla a v puberte spáchala samovraždu.

Stella Zázvorková sa narodila 14. apríla 1922 v Prahe. Jej mama bola noblesná dáma, evidentne aj veľmi pekná, no k svojim deťom chladná. A k dcére až krutá – vyčítala jej, že po nej nezdedila krásu. A absolútne ju nepodporovala v sne byť herečkou. 

Galéria: Česká herečka Stella Zázvorková

Stella sa napriek tomu prihlásila do divadelnej školy a bol to výborný krok. Neskutočný talent bol zúročený tak, že sa stala jednou z najpopulárnejších a najvyťaženejších herečiek svojej doby. Hrala približne v 200 filmoch.

Z tých najznámejších spomenieme Anděl na horách, Šíleně smutná princezna, Dívka na koštěti, Zítra to roztočíme, drahoušku...!, Jak se budí princezny, Což takhle dát si špenát, Pelíšky, Babí léto, zahrala si aj v seriáloch Chalupáři, Arabela, Nemocnice na kraji města, Létajíci Čestmír, My všichni školou povinní, Život na zámku a iných. 

Legendárna česká herečka: Mala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: CT)

Herectvo však Stelle neprinieslo len pracovné úspechy, ale poznačilo aj jej súkromie. Do cesty sa jej totiž hneď v úvode kariéry priplietol slávny český herec, no zároveň vyhlásený sukničkár Miloš Kopecký. Blondínka bola za neho vydatá zhruba rok a z manželstva vzišla dcéra Jana. 

„Miloš Kopecký bol veľmi zvláštnou etapou môjho života, ktorá skončila smutným odchodom našej dcéry Jany z tohto sveta,” uviedla vo svojej knihe Stella. Tá si podľa vlastných slov úlohu matky naplno užívala. Avšak, jej dcéra sa v období puberty akoby nevedela zmieriť s tým, že je dcérou slávnych a zaneprázdnených rodičov.   

Viackrát sa preto pokúsila o samovraždu, ale presne vyrátanú tak, aby ju matka našla. Ale raz sa Stella zdržala po predstavení a došlo k tragédii. Jana si zapla plyn a keď Zázvorková prišla s dvojhodinovým meškaním domov, naskytol sa jej hrozný pohľad. Svoju milovanú dcéru našla mŕtvu. 

Pochovala som v sebe všetky tie zbytočné pochmúrne myšlienky na minulosť. Ako šiel život, tak som sa s tým zmierila,” povedala po rokoch herečka. A hoci sa na nezáujem mužov nemohla sťažovať, už nikdy sa nevydala a ani nemyslela na to, aby mala ďalšie deti.  

Stella Zázvorková
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FS Barrandov / Ivan Minár)

Stella Zázvorková bola do poslednej chvíle aktívna pred kamerami. Zomrela v 18. mája 2005 po tom, čo skolabovala a spadla. Našiel ju jej synovec Jan. 

Viac o téme: Stella Zázvorková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu