Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Znovu otvoria hraničný priechod Moravský Sv. Ján – Hohenau: Zo zahraničia však priamo do karantény!

(Zdroj: FB/M. S. J.)

Slovenská správa ciest oznamuje, že v zmysle požiadavky Krajského dopravného inšpektorátu v Trnave bude most Moravský Svätý Ján – Hohenau otvorený od 23.3.2020 (pondelok) od 06:00 hod. Podľa vyjadrenia kompetentných orgánov sa hraničný priechod otvára najmä pre potreby zdravotníckych pracovníkov pracujúcich v pohraničných oblastiach.

Upozorňujeme občanov, že naďalej platí Opatrenie Úradu verejného zdravotníctva SR, ktoré nariaďuje všetkým osobám s prechodným a trvalým pobytom v Slovenskej republike, žijúcim na území Slovenskej republiky nad 90 dní alebo zamestnaným na území Slovenskej republiky, ktoré sa v období od 13. 03. 2020 od 7.00 hod. vrátili zo zahraničia vrátane osôb, ktoré s touto osobou žijú v spoločnej domácnosti, izoláciu v domácom prostredí na dobu 14 dni. 

V prípade, ak sa pri vstupe do SR preukážu príznaky ochorenia COVID-19, budú takíto občania transportovaní do zariadenia Ministerstva vnútra, kde budú musieť absolvovať povinnú 14-dňovú karanténu.

Týmto apelujeme na všetkých občanov, aby nepodceňovali povinnosť povinnej 14-dňovej karantény, nakoľko jej dodržiavanie bude kontrolované príslušnými orgánmi a jej porušenie bude sankcionované najvyššou možnou pokutou .

Prichystajte si preukaz totožnosti a pracovnú zmluvu

Občania žijúci na Slovensku pracujúci v Rakúsku (a naopak) v okruhu 30 km od štátnej hranice, budú cez hranice púšťaní po predložení preukazu totožnosti a potvrdenia od zamestnávateľa, resp. pracovnej zmluvy. 

Kontroly bude vykonávať tak slovenská, ako i rakúska strana, najmä z dôvodu, aby sa zamedzilo pohybu osôb cez štátne hranice za účelom nakupovania, turistiky, návštev a podobne, nakoľko takáto migrácia nie je v tomto čase povolená.

Touto cestou prosíme občanov v záujme ochrany zdravia nás všetkých o disciplinovanosť a dodržiavanie všetkých príslušných nariadení.

 

Viac o téme: Hraničný prechodMoravský Sv. Ján
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu