Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Počet obetí koronavírusu sa zvýšil na viac ako 2-tisíc: Taliansko hlási druhú obeť

(Zdroj: TASR/AP Photo/Anmar Khalil)

PEKING - Počet obetí epidémie nového koronavírusu v Číne sa v sobotu zvýšil na 2345 po tom, ako infekcii podľahlo ďalších 109 ľudí. Vyplýva to z oznámenia miestnych úradov, o ktorom informovala agentúra AFP.

V rámci celého štátu tiež hlásili 397 nových prípadov nákazy, čo je podstatne menej ako takmer 900 nových prípadov hlásených v piatok. Celkovo je v pevninskej Číne infikovaných viac ako 76.000 osôb. Výskyt koronavírusu SARS-CoV-2 (predtým 2019-nCoV), ktorý spôsobuje ochorenie pomenované Covid-19, hlásili po prvý raz v decembri 2019 v meste Wu-chan, metropole provincie Chu-pej. Mimo Číny ho odvtedy zaznamenali vo viac ako 25 krajinách.

Počet prípadov koronavírusu v Kórei

Južná Kórea potvrdila v sobotu ďalších 87 nových prípadov nákazy koronavírusom, ktorý sa šíri z Číny. Celkovo už v Južnej Kórei evidujú 433 nakazených, dvaja ľudia zomreli, informovala agentúra Jonhap s odvolaním sa na miestne úrady. Počet infikovaných osôb v Južnej Kórei v uplynulých dňoch prudko stúpol. Najviac nakazených hlásili z nemocnice v meste Čchongdo a z prostredia menšej kresťanskej cirkvi v meste Tegu, ako aj na juhovýchode krajiny.

V stredu zomrel v spomínanej nemocnici 63-ročný muž na zápal pľúc a posmrtne ho pozitívne testovali na koronavírus. V piatok zomrel v tej istej nemocnici v meste Čchongdo ďalší pacient na ochorenie COVID-19 spôsobené koronavírusom.

Taliansko hlási druhú obeť 

Talianske úrady v sobotu oznámili, že nákaze spôsobenej novým koronavírusom podľahol už druhý človek. Informovala o tom agentúra ANSA. Po 78-ročnom mužovi, ktorý zomrel v piatok v Lombardsku, podľahla nákaze novým koronavírusom v tom istom regióne aj žena, ktorej vek úrady nezverejnili. Talianske úrady v piatok oznámili že v Lombardsku evidujú 15 prípadov nákazy novým koronavírusom. ďalšie dva prípady zaznamenali v susednom regióne Benátsko.

Viac o téme: ObeteČínaJužná KóreaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu