Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

TikTokerka prezradila, ako zistíte, koľko toho o vás Google vie: Ľudia sú zdesení, toto nemôže byť pravda

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA – Google je jednou z mnohých spoločností, ktoré používajú osobné údaje používateľov na zobrazovanie relevantných reklám na základe záujmov. TikTokerka odhalila funkciu, vďaka ktorej zistíte, aké množstvo informácií o vás Google má.

V súkromí a podmienkach spoločnosti Google sa uvádza: „Spoločnosť Google môže zdieľať informácie o vás s inzerentmi, obchodnými partnermi, sponzormi a inými tretími stranami. O našich používateľoch však zverejňujeme iba súhrnné informácie a bez vášho výslovného súhlasu nebudeme zdieľať osobné údaje so žiadnou treťou stranou.“ To znamená, že spoločnosť môže zdieľať vaše údaje s inými spoločnosťami, aby vám priniesla relevantnejšie reklamy. Virálne video na TikToku ukazuje, ako presne zistiť, čo o vás Google vie.

TikTokerka Lea vo videu zadala do Google „nastavenia reklám Google“ a potom klikla na horný odkaz s názvom „Prihlásiť sa – Účty Google – Nastavenia reklám“. Prispôsobenie reklám má nastavené na „zapnuté“ a hneď pod ním vidno, ako sa reklamy prispôsobujú. Zoznam hneď pod tým Leu šokuje, pretože ju opisuje ako 18- až 24-ročnú ženu, ktorá ovláda tri jazyky vrátane arabčiny. Okrem toho obsahuje jej záujmy v abecednom poradí, vrátane architektúry, aukcií, audio zariadení, áut či posteľnej bielizne. Video rýchlo získalo veľké množstvo reakcií vrátane viac ako 1,7 tisíc komentárov.

Mnohí z používateľov sociálnej siete vyskúšali túto funkciu. „Myslí si, že mám 45 až 54 rokov,“ napísal jeden z komentujúcich. „Je to preto, že pri vytváraní účtu zadávate osobné údaje,“ vysvetlil iný komentujúci. Ďalšia používateľka TikToku prezradila, čo sa vďaka tejto službe o sebe dozvedela. „18 až 24 rokov, žena, autá, móda, reklama a marketing, informatika, bytové dekorácie, hororové filmy, mačky a mnoho ďalších vecí,“ uviedla. „Ako vie, že jazdím na Nissane,“ dodal štvrtý.

Viac o téme: ZáujmyInformácieGoogle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu