Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ministri zdravotníctva Afriky sa stretli v súvislosti s koronavírusom

(Zdroj: TASR/AP Photo/Luca Bruno)

NAIROBI - Ministri zdravotníctva afrických krajín sa stretli v sobotu v Etiópii, aby prerokovali spoločný postup v súvislosti s novým koronavírusom, informovala agentúra DPA.

Na stretnutí sa zúčastnili ministri zdravotníctva členských krajín Africkej únie (AÚ) i ďalších krajín. Cieľom stretnutia bolo podľa AU dohodnúť sa na "stratégii, ako sa lepšie pripraviť a reagovať na akékoľvek nové prípady vírusu" a "spoločnom postupe pri prijímaní afrických študentov a občanov, ktorí sa chcú vrátiť z Číny".

"Toto stretnutie, dúfam, nám pomôže zjednotiť sa ako kontinent v boji proti tomuto vírusu," povedal riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus. Za najviac znepokojujúce označil možné šírenie koronavírusu v krajinách s nedostatočnými zdravotníckymi systémami. Afrika má zatiaľ len jeden potvrdený prípad nákazy koronavírusom v Egypte. Experti však tvrdia, že riziko rozšírenia nákazy na tomto kontinente je vysoké z dôvodu blízkeho prepojenia medzi Afrikou a Čínou a nedostatočných zdravotníckych systémov v mnohých afrických krajinách.

Počet obetí epidémie nového koronavírusu v Číne sa v sobotu zvýšil na 2345 po tom, ako infekcii podľahlo ďalších 109 ľudí. Celkovo je v pevninskej Číne vírusom infikovaných viac ako 76.000 osôb. Výskyt koronavírusu SARS-CoV-2 (predtým 2019-nCoV), ktorý spôsobuje ochorenie pomenované Covid-19, hlásili po prvý raz v decembri 2019 v meste Wu-chan, metropole provincie Chu-pej. Mimo Číny ho odvtedy zaznamenali vo viac ako 25 krajinách.

Viac o téme: MinistriČínaAfrikaKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu