Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hráč do svojej postavy nalial obrovský balík: Jeho kamarát ho o ňu pripravil bizarným spôsobom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEKING – Milovník počítačovej hry minul na vylepšenia svojej postavy v prepočte 1,27 milióna eur. V tom najlepšom úmysle ju požičal kamarátovi. Ani vo sne by ho však nenapadlo, že na neho podá žalobu.

Čínska herná spoločnosť NetEase prevádzkuje MMORPG hry zamerané na bojové umenia. Jedna z nich, konkrétne Justice Online, pohltila istého Číňana. Muž do svojej postavy nalial v prepočte 1,27 milióna eur.  

Muž v dobrom úmysle požičal svoju vylepšenú postavu kamarátovi. Keď sa s ňou dohral, pri vracaní postavy majiteľovi cez burzu v Justice Online došlo k chybe. Spravil totiž preklep.

Čítajte aj: Zákazník (†70) v Česku si trúfol na sex s mladou prostitútkou: Erotické hry sa skončili tragédiou

„Hráč, ktorý si požičal postavu, sa ju pokúsil predať späť svojmu priateľovi za cenu 55 138 dolárov (cca 50-tisíc eur). Avšak veci sa zhoršili, keď náhodou stanovil cenu na 552 dolárov (cca 500 eur),“ uviedol portál pcmag.com. Vzniknutý omyl využil ďalší hráč, ktorý za postavu okamžite zaplatil. Skončila teda v jeho vlastníctve.

Transakciu riešil súd. Pôvodný majiteľ postavy zažaloval svojho kamaráta aj spoločnosť NetEase. Tá žalobcovi vrátila postavu a hráčovi, ktorý ju kúpil za výhodnú cenu, dala odškodné - takmer 11,8 tisíca eur.   

Viac o téme: HraPredajPostava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu