Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Útočník (35) z košickej električky sa prišiel vodičke ospravedlniť, potom sa prihlásil na polícii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - František Iván)

KOŠICE – V agresívnom mužovi z električky, ktorý ešte v sobotu 14. septembra napadol vodičku, sa pohlo svedomie. Po medializácii prípadu sa prišiel osobne ospravedlniť napadnutej žene.

„Útočník sa nečakane prišiel Dopravnému podniku a napadnutej vodičke osobne ospravedlniť v utorok 17. septembra. Chcel sa ospravedlniť hlavne napadnutej žene, tá ale v utorok v nemocnici podstupovala ďalšie vyšetrenia, a tak ku osobnému stretnutiu útočníka s napadnutou vodičkou nedošlo. Ako sme už informovali, trestné oznámenie na útočníka bolo podané v nedeľu 15. 9. 2019. Páchateľ sa prihlásil skôr, ako dopravný podnik poskytol zábery kamier polícii. Bol veľmi rozrušený a odmietal pred kamerou i mimo nej hovoriť,“ informovala nás hovorkyňa Vladimíra Petrušová.

Poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru Košice Západ po vykonaní potrebných procesných úkonov obvinil z trestného činu výtržníctva 35-ročného muža z Košíc."Ten podľa doterajšieho vyšetrovania  v sobotu 14. septembra v ranných hodinách v električke, ktorá sa v tom čase nachádzala na zastávke MHD na Tr. SNP v Košiciach, fyzicky napadol vodičku," informovala nás krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

Páchateľ spôsobil vodičke zranenia pravej časti hlavy a pravého oka, ktoré si vyžiadali jej práceneschopnosť. Zároveň bola ošetrená na traumatológii a odvtedy absolvovala ďalšie odborné lekárske vyšetrenia. Opitý cestujúci, ktorý už niekoľko minút predtým podľa výpovede ďalšieho vodiča kopal do inej električky, po tomto brutálnom čine ušiel. Obvinenému mužovi za tento skutok v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na tri roky.

Viac o téme: Električkaútok Košice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu