Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pasažier dostal obrovské odškodné od železníc! O tomto by sme mohli na Slovensku len snívať

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Hovorí sa, že ak šliapnete do výkalov, budete mať šťastie. Takáto nehoda však môže skončiť aj nepríjemným pádom a zranením. Ak sa vám incident stal na verejnom mieste, nedajte sa a bojujte o odškodné. Od spoločnosti, ktorá zodpovedá za čistotu daného miesta, sa vám možno podarí vysúdiť bolestné. Konanie britskej spoločnosti Network Rail je v tomto smere ukážkové.

Spoločnosť Network Rail, ktorá pôsobí v železničnej doprave na území Anglicka a Škótska, vyplatila za posledných päť rokov celkovo 290 000 libier (cca 314 000 eur) pasažierom, ktorí utrpeli úraz na staniciach a v ich vlakoch. Išlo o 290 žiadostí o odškodné za pošmyknutia a pády. Poslednou udalosťou je prípad cestujúceho, ktorý sa na londýnskej stanici Paddington pošmykol na holubích výkaloch a zranil si nohu. Za následný pád, v dôsledku ktorého si zlomil nohu, zinkasoval od železničnej spoločnosti odškodné vo výške 28 000 libier (30 400 eur).

Pasažier dostal obrovské odškodné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

"Berieme svoje povinnosti vážne. Každý deň prejdú našimi stanicami milióny ľudí a takýmto nešťastiam sa jednoducho nedá vyhnúť," uviedol Philip Thrower, ktorý zodpovedá za poistné udalosti v Network Rail.

Spomínaná čiastka vyplatená pasažierovi za šliapnutie do kôpky vtáčích exkrementov však nie je najväčšia. Najvyššia suma odškodného sa vyšplhala na 40 000 libier pre cestujúceho, ktorý šliapol na rozliatu tekutinu a nešťastne dopadol na pravý bok. Medzi ďalšie úrazy, ktoré viedli k úspešným nárokom na odškodnenie, patrí aj zakopnutie na nerovnom povrchu, pád do kaluže alebo pošmyknutie sa na paradajkovej omáčke.

Pasažier dostal obrovské odškodné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Naopak najnižšou doteraz vyplatenou čiastkou je odškodné vo výške 10 libier. Dostal ho muž, ktorý sa šmykol na ľade pri vchode do stanice Victoria Station v Londýne. "Ak sa dopustíme chyby a niekto sa preto zraní alebo mu vznikne škoda, vyplatíme mu bolestné alebo náhradu škody. Zároveň sprísňujeme kontrolu zamestnancov," dodal Thrower. 

Viac o téme: ŽelezniceOdškodné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu