Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Otrasné svedectvá z masakru v nákupnom centre: FOTO Mamička (†25) padla mŕtva na svoje bábätko

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: FB/Jordan Anchondo)

EL PASO - Jednou z obetí strelca v nákupnom centre v texaskom meste El Paso je aj matka troch detí Jordan Anchondoová (†25), ktorá práve nakupovala školské pomôcky. Žena po zásahu projektilom padla na svoje dvojmesačné dieťa, ktoré skončilo so zlomeninami v nemocnici. Muž podozrivý zo zabitia 20 ľudí a spôsobenia zranení u ďalších 26 môže čeliť obvineniu zo spáchania zločinu z nenávisti, ako aj obvineniu z vraždy.

MIMORIADNE Masaker v nákupnom centre: PRVÉ FOTO strelca, najmenej 20 mŕtvych!

Sestra Anchondoovej Leta Jamrowská (19) povedala, že dieťa prežilo, pretože mu matka robila štít. "Keď bola postrelená, držala ho a spadla na neho. V tej chvíli mu zlomila niekoľko kostí. Dá sa povedať, že prežilo, pretože mu obetovala život," povedala Jamrowská s odvolaním sa na informácie od lekárov.

Otrasné svedectvá z masakru
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Jordan Anchondo)

Hodiny pritom čakala na správy o zdravotnom stave svojho synovca a tiež o tom, či jej švagor Andre útok prežil. "Povedali mi, že ak by (švagor) bol nažive, už by sa pravdepodobne so mnou spojil," vyhlásila.

Ozbrojený muž v sobotu spustil streľbu v nákupnom centre Walmart, ktoré sa nachádza v meste El Paso ležiacom pri hraniciach s Mexikom. V nákupnom centre sa v tom čase nachádzalo približne 1000 až 3000 ľudí. Strelca údajne identifikovali ako Patricka Crusiusa. Polícia jeho meno zatiaľ oficiálne nezverejnila, ale potvrdila, že muž pochádza z Dallasu.

Otrasné svedectvá z masakru
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Plano High School)

"Útočník strieľal náhodne, nevyhľadával žiadne konkrétne osoby. Strieľal na každého, kto mu prišiel do cesty," uviedla svedkyňa. "Kráčal sebavedome, pokojne, ako by bol na nejakej misii," dodala.

"Počuli sme výstrely a videli sme dym," vypovedal podľa denníka The New York Times 18-ročný Victor Gamboa, ktorý v spomínanom obchodnom dome pracuje v reštaurácii rýchleho občerstvenia. "Potom som si všimol zakrvaveného muža ležiaceho na zemi. Vyzeral mŕtvy. Stalo sa to všetko hrozne rýchlo," dodal Gamboa, ktorý podľa svojich slov s ďalšími zamestnancami skrýval zákazníkov v reštaurácii, kým neprišli policajti a neodviedli ľudí do bezpečia.

Dvadsaťročný Manuel Uruchurtu počul výstrely krátko po tom, čo o 10:36 miestneho času (18:36 SELČ) zaplatil pri pokladni vo Walmarte. Z obchodného domu vybehol s davom ďalších ľudí. Vonku videl na zemi dve telá, jedno v kaluži krvi. "Stretával som plačúcich ľudí: deti, starých ľudí, všetci boli v šoku," povedal podľa The New York Times Uruchurtu. "Videl som bábätko, mohlo mať tak šesť, osem mesiacov. Po celom bruchu malo krv a usedavo plakalo. Našťastie bolo stále ešte nažive," dodal.

Viac o téme: StreľbaEl pasoNákupné centum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu