Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Mafia u Valla? Žena, ktorá mala biznis s Vadalom, získala dôležitú funkciu v dopravnom podniku

Matúš Vallo
Matúš Vallo (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Katarína Janošťáková bola poverená vedením ekonomického úseku DPB, čo je jeden z najvyšších postov. Zaujímavosťou je, že Janošťáková podnikala s Antoninom Vadalom, ktorý je spájaný s talianskou mafiou. Vallo tvrdí, že o tom nevedel, hoci táto skutočnosť bola známa už po vražde Jána Kuciaka.

Katarína Janošťaková pracovala aj pre firmu Centire, ktorá je prepojená na Kažimírovho biznis partnera Piterku. Ten pomáhal odsúdenému Ladislavovi Bašternákovi stavať Bonaparte, v ktorom ešte stále býva expremiér Robert Fico. 

Pochybné vzťahy Janošťakovej boli medializované ešte vo februári 2018. Prepojenia ľudí okolo Vadalu na Smer sa nekončia ani tu. "V portfóliu jeho firiem sa objavuje aj Katarína Janošťáková, ktorá priamo s Vadalom pôsobí v eseročke Mirabella. Ide o známe meno, ktoré sa v minulosti zjavovalo v médiách v spojitosti so Smerom a najmä s rozdeľovaním euforondov," napísal vtedy denník SME

Vallo o tom nevedel

Janošťakovú poveril vedením úseku ekonomiky dopravného podniku, čo je jeden z najvyšších manažérskych postov v podniku, pri výmenách vo vedení podniku primátor Matúš Vallo. Podľa DenníkaN sa o Janošťakovej dozvedel až po tom, ako ho oslovili s otázkami. 

"Pani Janošťáková bola poverená vedením ekonomického úseku dočasným manažmentom DPB a.s. ako dlhoročná a hierarchicky najvyššie postavená zamestnankyňa tohto úseku po tom, čo čo bol jej predchádzajúci riaditeľ postavený mimo výkon funkcie a výberové konanie bolo vzhľadom na krátky čas nereálne. Poverenie malo trvať do doby, kedy riadenie podniku prevezme nový manažment z transparentných výberových konaní," napísal na našu otázku Peter Bubla, hovorca primátora. 

"V každom prípade zverejnené informácie sme vnímali ako veľmi vážne a primátor o tom hneď hovoril aj s dočasným vedením DPB. Podľa informácie dočasného predsedu predstavenstva DPB, a.s. bolo dnes (vo štvrtok, pozn. red.) pani Janošťákovej odobraté poverenie na vedenie ekonomického úseku dopravného podniku," dodal. 

Na otázku, či primátor skutočne nevedel o Janošťakovej prepojeniach na Bašternáka či Antonina Vadalu, neodpovedal. 

Viac o téme: Matúš ValloAntonino Vadala
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu