Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Tragédia na Dunajci: O život prišiel pltník (†56), mal vypadnúť počas plavby

Pltníci na rieke Dunajec.  (Ilustračné foto)
Pltníci na rieke Dunajec. (Ilustračné foto) (Zdroj: TASR/Oliver Ondráš)

PIENINY - Obrovské nešťastie! Na rieke Dunajec, v katastri obce Červený Kláštor, v stredu v dopoludňajších hodinách zahynul poľský pltník. Tragédia sa mala odohrať počas plavby. Čo udalosti predchádzalo, nateraz nie je známe. Mužovi už nedokázali pomôcť ani privolané záchranné zložky.

Prešovská policajná hovorkyňa Jana Ligdayová uviedla, že jeden z poľských pltníkov vypadol z plte do vody Dunajca za doposiaľ presne nezistených okolností. "Poverený príslušník Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Kežmarku v prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia, polícia okolnosti tejto tragickej udalosti intenzívne preveruje," dodala.

Sedem dní v týždni, 24 hodín denne: Na tiesňovej linke prijali vlani takmer 1,5 milióna volaní

Na mieste zasahovali hasiči, záchranári aj Horská záchranná služba. Hovorkyňa záchranárov Alena Krčová priblížila, že o 11:29 prijali výzvu na tiesňovú linku 155. Nahlásili im mali pád muža do vody. "Okamžite sme mu vyslali na pomoc záchranárov, ktorí sa ho po vytiahnutí na breh ešte pokúšali oživiť, ale napriek ich maximálnemu úsiliu sa to nepodarilo. Lekár musel konštatovať smrť," vyjadrila sa. 

Svedok okamžite konal

V oblasti, kde došlo k tragédii, je aktuálne mimoriadne chladné počasie, teplomer ukazuje len okolo osem stupňov. Práve preto sa mnohí nadšenci tejto aktivity rozhodli, že dnes plavbu neabsolvujú. V oblasti prístaviska Majer mal napriek tomu vo vode muža spozorovať náhodný svedok. Ako na sociálnej sieti uviedla Horská záchranná služba, požiadal ich o pomoc.

Muža sa mu však ešte pred príchodom záchranných zložiek podarilo vytiahnuť na breh. "Okamžite začal s jeho oživovaním. V rozšírenej kardiopulmonálnej resuscitácii pokračovali aj záchranári HZS, posádka RZP, RLP a príslušníci HaZZ," uviedla HZS. Žiaľ, ich úsilie už bolo márne.

Viac o téme: SmrťPltníkDunajec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu