Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Američan (24) vyhodil z balkóna päťročného chlapca: Súd ho poslal na 19 rokov za mreže

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MINNESOTA - Američana, ktorý vyhodil päťročného chlapca z balkóna na treťom podlaží, poslali na 19 rokov za mreže. Dvadsaťštyriročný Emmanuel Aranda polícii povedal, že prišiel do obchodného centra v Minnesote "s cieľom niekoho zabiť", pričom si vybral malého Landena, ktorý prežil pád z dvanásťmetrovej výšky, no utrpel niekoľko zranení.

Prípad sa stal 12. apríla. "Želáme si, aby ste zažili bolesť a utrpenie, ktoré ste spôsobili nášmu chlapcovi. Mali by ste dostať maximálny trest," uviedli rodičia v liste, ktorý prečítala prokurátorka Cheri Townsend na súde.

Aranda sa v máji priznal k pokusu o úkladnú vraždu. Spravil tak v rámci dohody s prokuratúrou. Po pondelňajšom pojednávaní sa odmietol vyjadriť k rozsudku. Vyšetrovateľom predtým povedal, že v spomínanom obchode sa niekoľkokrát pokúšal nadviazať kontakt s rôznymi ženami, no nikdy neuspel, čo zapríčinilo jeho agresívne konanie. Pôvodne vraj plánoval zabiť dospelého človeka, no napokon si vybral za obeť dieťa.

Muža pritom v roku 2015 uznali dva razy vinným z napadnutia v rovnakom centre, kam mal zákaz vstupu. Po týchto incidentoch mu súd nariadil psychologické vyšetrenia. Jeho rodina a priatelia vyhlásili, že podstúpil liečenia pre poruchu pozornosti, depresiu, autizmus a schizofréniu.

Viac o téme: BalkónDieťaChlapecPádAmeričanMinnesota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu