Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

FOTO Poručík Jakub (†23) odišiel príliš skoro: Hokejový ošiaľ sa zmenil na strašnú tragédiu

Jakub (†23) zahynul po páde z okna. Zobraziť galériu (6)
Jakub (†23) zahynul po páde z okna. (Zdroj: Facebook/Vojak Slovakia)

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Hovorkyňa Ministerstva obrany SR Danka Capáková v utorok priniesla neuveriteľne smutnú správu. Iba 23-ročný poručík Jakub zahynul 13. mája po páde z balkóna. Čo presne tragickej udalosti predchádzalo, nepriblížila. Podľa našich informácií mal mladík predtým, ako došlo k nešťastnému pádu, pozerať hokej so svojimi kamarátmi.

Oficiálne je ale známe len to, že mladý vojak vypadol z balkóna na štvrtom poschodí približne o 22. hodine. Tragédia sa udiala priamo v areáli Akadémie ozbrojených síl gen. Milana Rastislava Štefánika so sídlkom v Liptovskom Mikuláši. „Žiaľ, záchranári už mladému mužovi nedokázali pomôcť. Lekár musel konštatovať smrť," reagovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. 

Vojakovi Jakubovi sa stal
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/J.L.)

Vedenie Ministerstva obrany SR a Akadémie ozbrojených síl gen. Štefánika vyjadrilo rodine a blízkym úprimnú sústrasť. Keďže ide o veľmi citlivú záležitosť, až do ukončenia vyšetrovania sa bližšie vyjadrovať neplánujú.

Posledný zápas

Podľa informácií topky.sk mal Jakub v osudný večer fandiť našim hokejistom v súboji s Kanadou. Užíval si voľno, nebol v službe. Nič by nemalo nasvedčovať tomu, že si na život siahol sám. Ako presne teda došlo k nešťastiu, a čo vlastne robil na balkóne, známe zatiaľ nie je. 

Akadémia ozbrojených síl gen.
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: mosr.sk)

Keď sú slová zbytočné

Strata usmievavého Jakuba, ktorý sa venoval aj futbalu, je pre okolie zdrvujúca. Podľa vyjadrení na sociálnej sieti mnohí správe o tom, že zomrel, vôbec nechceli uveriť. "Ani si nechcem predstaviť, čo prežívate," aj tieto slová adresovali pozostalým blízki či pre nich úplne neznámi ľudia. "V týchto momentoch sú všetky slová zbytočné," dodali iní. 

Jakubovi sa stal osudným
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram/J.L.)

Pri pohľade na šťastné snímky z dovoleniek po svete, na ktorých pózuje usmiaty po boku so svojou láskou, je ťažké uveriť, že by sa rozhodol skoncovať so životom. Závery teda prinesie až vyšetrovanie.

Viac o téme: SmrťVojakLiptovský Mikuláš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu