Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Na opozičného novinára v Turecku zaútočili s bejzbalkami: Skončil v nemocnici

Yavuz Selim Demirag Zobraziť galériu (3)
Yavuz Selim Demirag (Zdroj: Twitter/ismailsaymaz)

ANKARA - V Turecku v sobotu napadli známeho opozičného novinára Yavuza Selima Demiragu, ktorý patrí k najznámejším kritikom tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana a jeho nacionalistickej a protikurdskej politiky. Stĺpčekára denníka Yenicagsi si počkalo päť alebo šesť útočníkov s bejzbalkami pred jeho domom, keď sa vracal z rozhovoru z televízie.

Novinára museli po útoku hospitalizovať. Dôvod jeho napadnutia nie je známy, vo všeobecnosti sa však predpokladá, že je ním práve jeho kritika Erdogana.

V televíznom rozhovore, ktorý napadnutý novinár absolvoval krátko pred útokom, sa venoval najmä kauze okolo opakovania komunálnych volieb v Istanbule.

Yavuz Selim Demirag
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/ismailsaymaz,veliagbaba)

V súboji o post starostu tohto najväčšieho tureckého mesta zvíťazil 31. marca Ekrem Imamoglu z opozičnej Republikánskej ľudovej strany (CHP) nad bývalým premiérom Binalim Yildirimom z Erdoganovej Strany spravodlivosti a rozvoja (AKP). Volebná komisia však tento týždeň ustúpila tlaku zo strany Erdoganovho režimu, voľby v Istanbule označila za neplatné a budú sa opakovať 23. júna.

 

Viac o téme: Novinárútok Yavuz Selim Demirag
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu