Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Právne poradenstvo zadarmo: V týchto mestách zajtra právnikovi platiť nebudete

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenská advokátska komora organizuje Deň advokácie, počas ktorého môžu občania využiť bezplatné právne poradenstvo.

Advokáti budú v stredu 24. apríla poskytovať právne rady v 12 krajských a okresných mestách po celom Slovensku. Podujatie komora organizuje už po deviatykrát, pričom minulý rok sa do akcie zapojilo 96 advokátov a pomoc využilo viac ako 550 občanov. Cieľom podujatia, ktoré sa koná 24. apríla od 9:00 do 14:00, je poradiť občanom v bežných právnych otázkach.

"Slovenská advokátska komora organizuje toto podujatie už deviaty krát, začali sme len v Bratislave, ale máme záujem poskytovanie bezplatnej právnej pomoci rozšíriť tak, aby čo najviac občanov malo prístup bezplatne k odbornej právnej rade. Preto každý rok zapájame ďalšie mestá," uviedla hovorkyňa komory Alexandra Donevová.

Advokáti budú tento rok v Bratislave na Kolárskej 4, v Košiciach na Floriánskej 19, v Žiline na mestskom úrade, v Banskej Bystrici na mestskom úrade, v Trnave na Trhovej 2, v Trenčíne na Mierovom námestí 2, v Prešove na mestskom úrade, v Poprade na mestskom úrade, v Nitre na mestskom úrade, v Dunajskej Strede na Alžbetínskom námestí 1203, v Rožňave na radnici a v Michalovciach v budove mestskej polície na Námestí osloboditeľov 81.

"Pri bezplatnej právnej pomoci ide predovšetkým o podanie prvotnej právnej rady a usmernenie, akým spôsobom by mal ten, kto sa prišiel poradiť, vo svojej životnej a právnej situácii postupovať. Advokáti poradia v každej oblasti práva, najčastejšie otázky sa týkajú pozemkov, susedských vzťahov, rozšírené sú aj otázky k vyživovacej povinnosti k maloletým a úprava práv a povinností k maloletým po rozvode," dodala Donevová.

Viac o téme: PoradenstvoSlovenskoDeň advokácie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu