Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

MIMORIADNE Vo veci vydierania Andrej Kisku už vypovedal Pellegrini, Béla Bugár aj Robert Fico

Premiér Peter Pellegrini Zobraziť galériu (2)
Premiér Peter Pellegrini (Zdroj: Topky, TASR)

BRATISLAVA - Zdá sa, že v prípade údajného vydierania Andreja Kisku vypovedal ďalší človek. Podľa našich informácií mal na NAKA vypovedať už aj premiér Peter Pellegrini. V prípade bol zatiaľ vypočutý prezident Andrej Kiska. Krajská prokuratúra v Bratislave dnes potvrdila aj výpoveď Roberta Fica a Bélu Bugára.

Podľa našich informácií bol premiér Peter Pellegrini vypovedať na NAKA vo veci vydierania prezidenta Andreja Kisku. Stať sa tak malo ešte minulý týždeň. Topkám to potvrdil dobre informovaný zdroj. 

Prokuratúra potvrdila výpoveď Roberta Fica aj Bélu Bugára

„V predmetnej veci bol vypovedať Peter P. dňa 04.04.2019. Vo veci boli vypočutí svedkovia Andrej K., Roman K., Béla B., Peter P. a dnes aj Robert F.,“ uviedol v stanovisku pre Topky prokurátor a hovorca krajskej prokuratúry Matej Izakovič. „Vo veci sú naplánované ďalšie procesné úkony, ktoré vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nebudeme bližšie konkretizovať,“ dodal. 

Pellegrini výpoveď na NAKA potvrdil

Pellegrini výpoveď potvrdil. „Predseda vlády SR Peter Pellegrini bol vypovedať na NAKA. Vzhľadom na to, že vyšetrovanie stále nie je ukončené, nebudeme poskytovať ďalšie informácie,“ uviedla pre Topky hovorkyňa úradu vlády Patrícia Macíková. 

Premiér Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Peter Rusko)

„Informácia je správna, keďže ide o živý prípad, žiadnym spôsobom ho nehodlám komentovať v médiách,“ uviedol pre Topky Béla Bugár. 


VIDEO Andrej Kiska vypovedal na NAKA: Jeho advokát Lipšic o detailoch vyšetrovania


Vydieranie Andreja Kisku

Prezident 22. februára povedal, že ho mal Fico vydierať v súvislosti s voľbou kandidátov na ústavných sudcov a jeho ambíciou byť predsedom Ústavného súdu SR. Kiska si tiež myslí, že trestné stíhanie konateľa jeho spoločnosti KTAG je Ficovou pomstou za to, že ho Kiska nevymenuje za predsedu Ústavného súdu SR. Fico obvinenia odmieta. 

Predseda Smeru uviedol, že je pripravený okamžite vypovedať vo veci údajného vydierania prezidenta. Naznačil, že to nebol on, ale Kiska, kto sa pokúšal ovplyvňovať orgány činné v trestnom konaní. Expremiér tiež zopakoval, že Kiska klamal pri financovaní prezidentskej kampane. Fico deklaroval, že má záujem, aby sa obvinenie zo strany Kisku prešetrilo čo najrýchlejšie. Trestné stíhanie v tomto prípade začala polícia koncom februára.

Viac o téme: VydieranieRobert FicoPeter PellegriniAndrej KiskaKTAG
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu