Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ruky hore? Nie, ruka hore! VIDEO Britskí policajti dokázali, že nie sú nijakí suchári

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Twitter)

LONDÝN – Dvaja členovia londýnskej polície si dnes v noci užívali žúrku s ekobojovníkmi a vyslúžili si kritiku, že im bez zábran prepustili jednu z hlavných ulíc. Kým iní policajti demonštrantov zatýkali, dvaja policajní dôstojníci sa pridali k demonštrantom a čo predviedli na ulici, to sa len tak hocikde nevidí!

Ruka hore! Dvaja muži v uniformách a žltých vestách si zatancovali spolu s demonštrantmi na Oxford Circus. Nadšení demonštranti proti klimatickým zmenám skandovali We love you, milujeme vás. Video, uverejnené na Twitteri krátko pred polnocou, nasledovalo po ostrej kritike politikov na adresu Scotland Yardu, pretože aktivistom sa podarilo už po tretí deň za sebou zablokovať kľúčové ulice v hlavnom meste.Policajtov pochôdzkárov povolali na Waterloo Bridge, kde demonštranti hrali na bubnoch a protestovali, že vláda proti klimatickým zmenám nič nerobí. Ekobojovníci vyhlásili, že neprestanú protestovať, kým ich požiadavky nebudú splnené, a tak policajti povedali, že musia rešpektovať právo týchto občanov na protest.

Nie všetci policajti majú zmysel pre humor.
Zobraziť galériu (3)
Nie všetci policajti majú zmysel pre humor.  (Zdroj: Twitter)
Minister životného prostredia Michael Gove opätovne vyzval na ukončenie demonštrácií. Podľa Scotland Yardu bolo v uplynulých hodinách zadržaných vyše sto ľudí, čím sa ich počet zvýšil na takmer 400. Nie všetci policajti sú na strane obyčajných ľudí.

 

 

Viac o téme: Polícia LondýnScotland YardEkodemonštranti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu