Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Vyčíňanie Bratislavčanky (41) nemalo konca: Policajt v ohrození, došlo k streľbe

Žena utiekla z miesta dopravnej nehody, potom chcela zraziť policajta. Zobraziť galériu (2)
Žena utiekla z miesta dopravnej nehody, potom chcela zraziť policajta. (Zdroj: Facebook/Polícia SR- Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Andrea (41) z hlavného mesta vo štvrtok ráno utiekla z miesta dopravnej nehody, skončila na policajnej stanici, aj v nemocnici. A tým príbeh rozhodne nekončí. Jej vyčíňanie nemalo konca, policajná hliadka preto musela pristúpiť k ráznym krokom. Svoje činy si však vodička mala vopred premyslieť. Ak jej preukážu vinu, odsedieť si môže až osem rokov za mrežami.

O kurióznom prípade informovala na svojej facebookovej stránke polícia Bratislavského kraja. Prvýkrát sa Andrea mala činiť ráno krátko po štvrť na deväť. Polícia obdržala oznámenie o mimoriadne nebezpečnej jazde vozidla Peugeot. Ohrozovalo ostatných vodičov, malo dokonca spôsobiť dopravnú nehodu na diaľnici D1. Napriek tomu nezastavilo, pokračovalo ďalej. Auto zodpovedajúce popisu však neuniklo hliadke diaľničného oddelenia. 

Žena utiekla z miesta
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR- Bratislavský kraj)

V tom čase stálo pri krajnici diaľnice v smere do Trnavy. "Nakoľko vodička tohto vozidla hliadke uviedla, že vozidlo má poruchu a hliadka nedisponovala označovacími prekážkami NDS, existovalo zvýšené riziko vzniku dopravnej nehody. Hliadka PZ vykonala doprovod vozidla na oddelenie diaľničnej polície k vykonaniu ďalších úkonov," opísali zástupcovia zákona.

Dychová skúška napokon ukázala, že žena si pred jazdou vypila. Nafúkala 0,12 mg/l alkoholu. Vodička si ale na miesto vyžiadala prítomnosť RZP. Dôvodom bol jej zdravotný stav. Skončila v nemocnici.

Vyštartovala na policajta

Prešlo pár hodín a Andrea sa ešte v poludňajších hodinách znova dostavila oddelenie diaľničnej polície. Oznámili jej, že jej zadržia vodičský preukaz. Žene to však neprekážalo. Nasadla do auta, naštartovala a chcela odísť. "Policajt diaľničného oddelenia jej v tom chcel zabrániť, avšak na opakované výzvy na zastavenie nereagovala. Vozidlo nasmerovala priamo na policajta a vysokou rýchlosťou vyštartovala priamo v smere na neho, čím bezprostredne ohrozila jeho život a zdravie," priblížila chvíle hrôzy polícia. 

Nehoda MHD v Brne si vyžiadala 40 zranených: VIDEO zachytávajúce osudný moment

Andrea dupla na plyn a unikala po Domkárskej ulici. "S prihliadnutím na okolnosti – nerešpektovanie opakovaných výziev policajtov k zastaveniu, ohrozovanie iných účastníkov premávky bezohľadnou jazdou, spôsobenie dopravnej nehody a útek z miesta nehody - využila hliadka PZ v súlade so zákonom oprávnenie a na unikajúce vozidlo vystrelila zo služobnej zbrane tak, aby nedošlo k ohrozeniu iných osôb," objasnili policajti. 

Ani tak však vyčíňanie ženy neskončilo. Výstrely síce poškodili pneumatiky jej vozidla, no v jazde pokračovala aj ďalej. Napokon auto zostalo stáť na ulici Domové role v záhradkárskej oblasti. Andrea odmietala vystúpiť, kládla odpor. Muži zákona preto použili donucovacie prostriedky a obmedzili ju na osobnej slobode. Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie zo zločinu útoku na verejného činiteľa, spracoval aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie obvinenej. "V prípade preukázania viny hrozí v zmysle zákona za takéto konanie trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov," dodala na záver polícia.

Viac o téme: PolicajtHaváriaŽenaZásahútok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu