Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Mamička (38) básni o zázračnom jedle, ktoré jej pomohlo schudnúť: Tu je RECEPT

Chef Resha Zobraziť galériu (4)
Chef Resha (Zdroj: Instagram/chefresha)

WASHINGTON - Tridsaťosemročná mamička a blogerka v jednej osobe porozprávala o tom, ako jej jedno lahodné jedlo pomohlo pri chudnutí. Ide o karfiolovo-syrový pokrm, ktorého recept zverejnila nedávno na svojom Instagrame nemecká sieť supermarketov. Oslovil nielen mladú ženu, ale aj množstvo nadšencov keto diéty.

Americká foodblogerka známa ako Chef Resha karfiolový pokrm spopularizovala ešte viac ako samotný predajca. Tvrdí totiž, že jej pomohol pri chudnutí nadbytočných kilogramov. "V tomto recepte je nulové percento cestovín, iba lahodný karamelizovaný karfiol plávajúci v hustej syrovo-smotanovej omáčke," prezradila Resha, ktorá už roky dodržiava keto diétu. Tá jej údajne zmenila jej život.

Mamička (38) básni o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram/aldiaustralia)

Princípom keto stravovania je vylúčenie rafinovaných cukrov a sacharidov, teda jedál ako cestoviny, chlieb, ryža či čipsy. "Vedela som, že ak chcem byť v diéte úspešná, musím sa naučiť robiť keto verzie všetkých mojich obľúbených jedál," uviedla. Američanka vďaka diéte schudla už desať kilogramov a stále pokračuje. Podľa vlastných slov je teraz plná energie a hlavne už nemáva tak často migrény, ktorými trpí od svojich siedmich rokov. 

Mamička (38) básni o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Resha ChefResha)

Ohlasy od ľudí na seba nenechali dlho čakať. Mnohí prezradili, že toto jedlo nápadne pripomínajúce obľúbené makaróny so syrom skúšali a mimoriadne im chutilo. V princípe ide o to, že namiesto makarónov uvaríte karfiol. Následne ho zmiešate s gréckym jogurtom a syrom, až kým sa všetky suroviny nespoja.

Mamička (38) básni o
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Resha ChefResha)

Nie každý ale fandí keto diéte. Austrálsky fyziológ Drew Harrisberg tento druh stravovania vyskúšal na sebe počas štyroch mesiacov a vyhlásil, že ide o nevyváženú a nebezpečnú diétu. Napriek priaznivým estetickým výsledkom zaznamenal množstvo vedľajších účinkov. "Som diabetik, to veľmi zle ovplyvnilo priebeh keto diéty. Stal som sa rezistentným na inzulín," vysvetlil. Osobne si myslí, že ide o katastrofálny druh diéty, pri ktorej dosiahnuté výsledky trvajú iba krátkodobo.

Viac o téme: ChudnutieReceptKeto diéta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu