Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Verejné vypočutie Kováčechovej: Zloženie Ústavného súdu SR by malo byť pestré

Zľava: Člen Ústavnoprávneho výboru Tibor Bernaťák, predseda výboru Róbert Madej, podpredseda výboru Jozef Ježík a člen výboru Ladislav Andreánsky
Zľava: Člen Ústavnoprávneho výboru Tibor Bernaťák, predseda výboru Róbert Madej, podpredseda výboru Jozef Ježík a člen výboru Ladislav Andreánsky (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

BRATISLAVA - Ústavnoprávny výbor Národnej rady SR vypočul ďalšiu uchádzačku o post ústavných sudcov Evu Kováčechovú. Kováčechová je bývalou riaditeľkou Centra právnej pomoci a o funkciu na ústavnom súde sa už uchádzala vo februárovej voľbe. Sama uviedla, že by bola rada, ak by bol Ústavný súd SR zložený z viacerých právnych odvetví. Ako dodala, uchádza sa opakovane, pretože nerezignovala.

Kováčechová pred výborom uviedla, že je žiaduce, aby bol súd zložený z viacerých právnických odvetví. "Zloženie Ústavného súdu SR by malo byť pestré," povedala. Na otázku, prečo sa rozhodla opakovane kandidovať, odpovedala tak, že prvotný neúspech ju neodradil a nechcela rezignovať.

"Dlho som uvažovala, či sa zapojím do ďalšieho kola. Pravdupovediac, mne bolo veľmi ľúto, že sa nepodarilo nájsť dostatok hlasov aspoň pre niekoľko uchádzačov. Myslím si, že jeden z hlavných dôvodov je, že ľudia by mali mať záujem o verejné funkcie. Pokiaľ rezignujeme, tak nie je možné, aby boli inštitúcie obsadené kvalitnými ľudmi," ozrejmila.

Viac o téme: VypočúvanieÚstavný súdEva Kováčechová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu